2019-06-13 20:57:59
Φωτογραφία για Μητσοτάκης: Νέες περιπέτειες ή αυτοδύναμη Ελλάδα
Το δίλημμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). «Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη ή αν θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και ανάπτυξη. Και αυτό, τελικά αποτελεί και το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου: Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Όταν εμείς λέμε όχι στις εκλογές του φανατισμού και των συνθημάτων, δεν λέμε ότι θέλουμε εκλογές του καναπέ και του εφησυχασμού».

Οι εξαγωγές, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., «αποτελούν τον κεντρικό βραχίονα του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ. Και μέρος του ευρύτερου σχεδίου μας για την ανάταξη ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας». Συγκρίνοντας το κόμμα του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Κανείς πια δεν ακούει τους σπαραγμούς μιας απερχόμενης κυβέρνησης που φεύγει, προκαλώντας με τα ρουσφέτια της. Κανείς δεν ακούει και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Όλοι ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πολλά γιατί γνωρίζει πως δεν θα τα κάνει. Ενώ, η Ν.Δ. μιλά συγκρατημένα γιατί σύντομα θα κληθεί να εφαρμόσει όσα προτείνει». Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «κλειδί» του σχεδίου της Ν.Δ. την ανάπτυξη «που θα έρθει από τις επενδύσεις και τις εξαγωγές».


Προσδιόρισε δε τους τέσσερις τρόπους με τους οποίους θα έρθουν επενδύσεις στη χώρα:

Πρώτον, με μείωση των φόρων, «ώστε να επενδυθούν περισσότερα ελληνικά κεφάλαια, και να προσελκυστούν ξένα».Δεύτερον, με την απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. «Η ηλεκτρονική υπογραφή καθιερώνεται για τους πολίτες και για τις επιχειρήσεις. Οι αδειοδοτήσεις θα πάψουν να σέρνονται από γραφείο σε γραφείο, καθώς θα έχουν ρητές προθεσμίες και θα επιβλέπονται απ’ το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Ενώ σε περίπτωση προσφυγών, οι υποθέσεις επενδύσεων θα εκδικάζονται γρήγορα σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων. Τα γραφειοκρατικά εμπόδια θα σαρωθούν. Επαναλαμβάνω τη λέξη για να την εμπεδώσουν όσοι στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει τον άχαρο ρόλο της κοπτικής και ραπτικής των δηλώσεων μου. Κι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την έκρηξη των επενδύσεων που έχει ανάγκη η χώρα».Τρίτον, «Το κράτος παύει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης. Στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να ανακαλύπτεται δάσος στην έκταση του Ελληνικού, η οποία για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο, καθυστερώντας μία επένδυση αιχμής. Ούτε, βεβαίως, και να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου».Τέταρτον, «Με αποκατάσταση της ρευστότητας, που θα φέρει και την εμπιστοσύνη. Ήδη βλέπετε πως οι προσδοκίες των αγορών για μία καλύτερη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, μείωσαν τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών ομολόγων. Τάση που αν διατηρηθεί και ενισχυθεί, θα μειώσει ευθέως και τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων. Θα αποκατασταθεί, επίσης, η ρευστότητα και με την αντιμετώπιση των ''κόκκινων δανείων'' και την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Αλλά και με την πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και την ταχύτερη αξιοποίηση τω Κοινοτικών Πόρων».

Όσον αφορά την κοινωνική διάσταση της επιχειρηματικότητας και την εργατική νομοθεσία, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «θα τηρείται παντού και θα ελέγχεται απολύτως. Και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ενθαρρυνθούν από το κράτος να δίνουν πρόσθετες παροχές σε όσους στηρίζουν την πρόοδό τους, δηλαδή στους εργαζόμενους: Δωρεάν μεταφορά στο χώρο της εργασίας τους, επιπλέον ασφαλιστικά προγράμματα, συμμετοχή στα κέρδη κάθε χρονιάς. Ενώ το κράτος θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων γονέων, εξασφαλίζοντας ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού. Κανόνες παντού και για όλους».

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε σε μια σειρά αναπτυξιακών έργων για τη Μακεδονία και τη Θράκη που έχει προτεραιότητα το κόμμα του, όπως την ολοκλήρωση των οδικών διασυνδέσεων που ενώνουν τις τελευταίες μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας που έχουν μείνει αποκομμένες από το εθνικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, στην αδειοδότηση και χρηματοδότηση για την ανάπλαση, ενοποίηση και αξιοποίηση του παραθαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης. στις υποδομές απορριμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς και στην κατασκευή στην Κεντρική Μακεδονία 25 υπερσύγχρονων σχολείων μέσω ΣΔΙΤ. Παράλληλα, όπως είπε ο Πρόεδρος της Ν.Δ.: «Επιδιώκουμε και τη μόχλευση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων που μπορούν να απογειώσουν την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας. Εκτιμούμε ότι το αναπτυξιακό μας σχέδιο θα αυξήσει το περιφερειακό ΑΕΠ κατά 6-8 δις ευρώ. Και θα δημιουργήσει, σε ετήσια βάση, 20.000-25.000 νέες θέσεις εργασίας».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών: «Κεντρική ιδέα μας είναι η ανάδειξη του brand ''Μακεδονία''. Στόχος είναι να δηλώνει όχι μόνο έναν τόπο με ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό. Αλλά και την παραγωγή υψηλής ποιότητας, διεθνώς εμπορεύσιμων, γεωργικών και βιομηχανικών προϊόντων. Και κατ’ αυτό τον τρόπο, να προωθείται έτσι συνολικά η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη. Και με προσέλκυση τουρισμού και με τις εξαγωγές».

Αυτό, όπως σημείωσε, θα γίνει «καταρχάς, με τη διεθνή εκστρατεία επικοινωνίας που έχω προαναγγείλει για την ανάδειξη σε ολόκληρο τον κόσμο της πραγματικής Μακεδονίας, της αληθινής Μακεδονίας, της αυθεντικής Μακεδονίας. Με δράσεις όπως εκθέσεις μακεδονικών αρχαιοτήτων στο εξωτερικό, διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, ηλεκτρονικές καμπάνιες, αφιερώματα στον Διεθνή Τύπο. Η προσπάθειά μας δεν είναι απλώς μια επικοινωνιακή πρωτοβουλία, αλλά ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο με πολλαπλές πτυχές», με έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα, στην κτηνοτροφία και στις παράνομες ελληνοποιήσεις ξένων προϊόντων.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για ένα πρωτοποριακό σχέδιο της επόμενης κυβέρνησης, με τον τίτλο: «Οι δρόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» που ενσωματώνει τα προϊόντα της Μακεδονίας και της Θράκης με τις φυσικές ομορφιές και τα πολιτιστικά τους μνημεία. Στόχος το brand «Μακεδονία» να γίνει πόλος έλξης επενδυτών, επισκεπτών και καταναλωτών, να αποτελέσει κινητήριο μοχλό της εξωστρέφειας ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας. Στην καρδιά του σχεδίου, όπως τόνισε, από πλευράς πολιτισμικών μνημείων είναι το τρίγωνο Βεργίνα, Πέλλα, Αμφίπολη.

Η Ν.Δ., υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «βαδίζει με αισιοδοξία προς τις εθνικές κάλπες. Ο δρόμος μπροστά μας δεν θα είναι εύκολος. Είναι σπαρμένος με πολλές νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση. Ο αγώνας μέχρι την κάλπη θα είναι σκληρός -γι’ αυτό και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Στις 7 Ιουλίου ζητώ από τους πολίτες να βάλουν την οριστική υπογραφή τους για την αναγέννηση της χώρας. Χρειάζεται μια ισχυρή εντολή για μια σταθερή κυβέρνηση».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ