2019-06-13 22:10:56
Φωτογραφία για Αναδρομικό χαράτσι στους αγοραστές εισαγόμενων μεταχειρισμένων
Σοκ προκάλεσε σε καταναλωτή η απάντηση του εμπόρου εισαγόμενων ΙΧ από τον οποίο είχε

αγοράσει το μεταχειρισμένο του αυτοκίνητο. Πολλά πρόστιμα έχουν επιβάλει και μάλιστα αναδρομικά οι Τελωνειακές Αρχές σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν εισαχθεί στο παρελθόν από επιτήδειους εμπόρους και μπορεί να έχουν πουληθεί αρκετές φορές έκτοτε.

Ωστόσο επειδή το πρόστιμο επιβάλλεται στο εισαγόμενο όχημα οι Τελωνειακές Αρχές το επιβάλλουν στον τελευταίο ιδιοκτήτη του οχήματος και όχι σε εκείνον που φαίνεται ότι το έχει εισάγει.

Κατόπιν ο τελευταίος ιδιοκτήτης του οχήματος στο οποίο έχει επιβληθεί το πρόστιμο μεταβαίνει στις Τελωνειακές Αρχές όπου και αποδεικνύει ότι δεν έχει εισάγει εκείνος το αυτοκίνητο και τότε οι Αρχές στρέφονται εναντίον του ατόμου που το έχει εισάγει. Όμως μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση και βρεθεί ο υπαίτιος της κομπίνας ο κάτοχος του οχήματος απαγορεύεται να το πουλήσει ή να το εξάγει!


Αν πάλι δεν βρεθεί εκείνος που έχει εισάγει το όχημα τότε το Τελωνείο ζητά από τον τελευταίο ιδιοκτήτη την καταβολή του προστίμου για να αποδεσμευτεί το αυτοκίνητο. Όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι ανησύχησαν ένα καταναλωτή ο οποίος είχε αγοράσει ένα εισαγόμενο μεταχειρισμένο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο από μια εμπορία μεταχειρισμένων από τον Άγιο Στέφανο αλλά αντί να ηρεμήσει μάλλον έχασε τον… ύπνο του!

«Θέλοντας να αλλάξω το αυτοκίνητο και να αγοράσω ένα diesel επισκέφθηκα μια εμπορία μεταχειρισμένων στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου όπου μας υποδέχθηκε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, δείχνοντας μας κάποια αυτοκίνητα προς πώληση και δέχονταν να πάρει ως ανταλλαγή το παλιό μας αυτοκίνητο. Εφόσον έκλεισε η δουλειά πήγαμε μετά από μέρες να παραλάβουμε το αυτοκίνητο που επιλέξαμε και διαπίστωσα ότι κάποιες “ατέλειες” που υπήρχαν στο αυτοκίνητο και είχαμε συμφωνήσει να διορθώσει απλά δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα.

Επίσης διαπιστώσαμε ότι είχαν γίνει απλά «πασαλείμματα» στο αυτοκίνητο ώστε να δείχνει όμορφο και ελκυστικό. Αφού οι ενστάσεις μας έγιναν δεκτές φύγαμε και αφού διορθώθηκαν τα θεματάκια που είχαμε εντοπίσει τελικά παραλάβαμε το αυτοκίνητο και όλα ήταν μια χαρά. Κάποια στιγμή ακούστηκε έντονα στην αγορά ότι κάποια εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα θα πλήρωναν κάποιο φόρο ή αναδρομικό πρόστιμο το οποίο θα τον πλήρωναν οι νέοι ιδιοκτήτες και όχι οι εισαγωγείς των οχημάτων. Αμέσως επισκέφθηκα και πάλι την εμπορία που είχα αγοράσει το αυτοκίνητο όπου και ζήτησα να συνομιλήσω με τον ιδιοκτήτη αλλά επειδή δεν υπήρχε τώρα πώληση εκείνος ήταν εξαφανισμένος. Κάποια στιγμή τον βρήκαμε τον ιδιοκτήτη της εμπορίας των μεταχειρισμένων και του εκφράσαμε τις ανησυχίες μας και πως θα θέλαμε να του επιστρέψουμε το αυτοκίνητο που είχαμε αγοράσει από εκείνον πίσω και να πάρουμε κάποιο που έχει εκδοθεί η 1η άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα και όχι στον εξωτερικό.

Η απάντησή του πραγματικά ήταν σοκαριστική καθώς μας αποκρίθηκε ότι «Δεν αγοράζω αυτοκίνητα εισαγωγής!». Ναι σωστά διαβάσατε ο έμπορος που είχαμε αγοράσει το εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και μας έταζε λαγούς με πετραχήλια τώρα μας ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται να δεχθεί ως ανταλλαγή το αυτοκίνητο που εκείνος έχει εισάγει και μας έχει πουλήσει! Τα συμπεράσματα δικά σας αλλά καλό θα ήταν επιτέλους η δικαιοσύνη ή οι Αρχές να δημοσιοποιούν τα ονόματα των επιτήδειων εμπόρων ώστε να μπει μια τάξη στο χάος που επικρατεί στην αγορά με αποτέλεσμα οι απατεώνες να είναι περισσότεροι από τους τίμιους επιχειρηματίες στο εμπόριο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.»
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ