2019-06-13 22:22:26
Φωτογραφία για Μπαράζ προκλήσεων από τους Τούρκους: Αερομαχίες στη Ρόδο - Υπέρπτηση στο Καστελόριζο
Η Άγκυρα συνέχισε να τραβά το σκοινί των προκλήσεων στο Αιγαίο και την Πέμπτη, με τα τουρκικά μαχητικά να μη διστάζουν να εμπλακούν σε αερομαχίες με τα ελληνικά, ή να πετάξουν ακόμη και πάνω από το Καστελόριζο.

Κλιμακώνουν τις προκλητικές κινήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι, επιδεικνύουν ιδιαίτερη επιθετικότητα στον αέρα. Την Πέμπτη, από τις 15.00 και μετά καταγράφηκαν σκληρές αερομαχίες πέριξ της Ρόδου, όπως μεταδίδει το militaire.gr, με τους κατοίκους του νησιού να αναφέρουν ότι ακούνε διαρκώς τον ήχο από κινητήρες μαχητικών αεροσκαφών που πετούν στην περιοχή.

Λίγο αργότερα, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο. Η νέα υπέρπτηση των τουρκικών F-16 σημειώθηκε στις 17:49, με τα τουρκικά μαχητικά να περνούν σε ύψος 26.200 ποδών, περίπου 8.700 μέτρα, πάνω από το Καστελόριζο. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.


Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι από τη Δευτέρα έχουν διαρκώς πολύ έντονη και προκλητική παρουσία σε περιοχές του Αιγαίου και για τρίτη ημέρα εισέρχονται στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τουρκικά αεροσκάφη είχαν πετάξει πάνω από το Φαρμακονήσι (στα 27.000 πόδια), το Αγαθονήσι (στα 25.000 πόδια) και το Κουνέλι (στα 25.000 πόδια) και προχθές πάνω από την Κίναρο (στα 27.000 πόδια), το Φαρμακονήσι (στα 24000 και 24.500 πόδια), τους Λειψούς (στα 22.000 πόδια) και τους Αρκιούς (στα 22.000 πόδια).

Νωρίτερα ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης βρέθηκε στη Σάμο όπου παρακολούθησε τμήμα της άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ,στο σενάριο της οποίας προβλεπόταν και αποβατική ενέργεια.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Lamborghini Urus ABT
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Lamborghini Urus ABT
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ