2019-06-13 22:46:36
Φωτογραφία για ΑΝΝΑ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θα δώσουμε ελπίδα στον δήμο!
Φίλες και Φίλοι,

Άφησα πολύ συνειδητά να περάσουν κάποιες ημέρες από το πέρας των δημοτικών εκλογών, πριν σας απευθυνθώ! Ήθελα να καταλαγιάσει το όποιο συναίσθημα και μόνο με τη λογική να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας Μπορώ πια να μιλήσω ελεύθερα για το τι έζησα τους τελευταίους μήνες, χωρίς να σκέφτομαι ότι μπορεί να επηρεάσω συνειδήσεις και θα ‘’αλλοιώσω’’ το εκλογικό αποτέλεσμα, ώστε στη συνέχεια να κατηγορηθώ και γι’ αυτό... Είχα υποσχεθεί ότι θα το κάνω και είμαι πάντα πιστή στις δεσμεύσεις μου. Το ίδιο ακριβώς θα έκανα, βεβαίως, και αν το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν νικηφόρο για την αν.α.σ.σ.α μας…

Αρχικά, όμως, οφείλω να ξεκινήσω με πάρα πάρα πολλές ευχαριστίες!

Ευχαριστώ, λοιπόν, όλους τους συνοδοιπόρους μου, που δέχτηκαν την πρόταση μου και στελέχωσαν τα ψηφοδέλτια μας. Ήταν μεγάλη μου τιμή, που συμπορεύτηκα με κάθε έναν και είμαι περήφανη για τον καθένα ξεχωριστά. Νομίζω ότι και τα τέσσερα ψηφοδέλτια μας ήταν αξιοζήλευτα!


Ευχαριστώ τους εθελοντές της παράταξής μας, που ήταν πάρα πολλοί. Δούλεψαν, έτρεξαν, κουράστηκαν, μας εμψύχωναν!

Ευχαριστώ τον κάθε συμπολίτη, που μου έσφιξε το χέρι, που με αγκάλιασε, που ένιωσε την ανάγκη να μου πει έναν καλό λόγο, ανεξαρτήτως εάν αυτό αποτυπώθηκε και με την ψήφο του στην κάλπη. Ο λόγος και η αγάπη σας μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου το μισό πληθυσμό του Δήμου μας, που μας πίστεψε και μας στήριξε με την ψήφο του. Είναι μεγάλη μου τιμή και, βεβαίως, μεγάλη η ευθύνη για την επόμενη ημέρα.

Τέλος, ευχαριστώ για τη στήριξη, σε κάθε επίπεδο, την οικογένειά μου! Ευχαριστώ το σύζυγό μου, που ακούραστος έτρεχε ημέρα και νύχτα για την παράταξη. Ευχαριστώ τους γονείς μου και τον αδερφό μου για την έμπρακτη βοήθεια και την ηθική στήριξή τους, αλλά, κυρίως, για την ιώβεια υπομονή που επέδειξαν στον πόλεμο λάσπης που απρόκλητα δέχτηκαν, χωρίς να παραπονεθούν και χωρίς να μου επιρρίψουν ευθύνες, για το γεγονός ότι η προσωπική μου επιλογή για ενασχόληση με τα κοινά τους ‘’φόρτωσε στην πλάτη’’ όλα τα κακά του κόσμου Φίλοι μου, τα τελευταία πέντε χρόνια, από τη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, στις ηθικές μας αρχές και στο ρόλο, που οφείλαμε να έχουμε. Προστατεύσαμε τα συμφέροντα του Δήμου, καταδικάσαμε επιβλαβείς ενέργειες και στηρίξαμε όποια απόφαση ήταν προς όφελος των συνδημοτών μας. Ουδέποτε βάλαμε εμπόδιο ή τρικλοποδιά σε ό,τι η Δημοτική αρχή ήθελε να κάνει, ακόμη και αν ήμασταν αντίθετοι σε σημεία, γιατί προσβλέπαμε πάντοτε στο κοινό καλό. Αναφέρομαι, φυσικά, σε εμένα, την κα Τσάκαλη και τους δύο εκλεγμένους της παράταξης μας στα Τοπικά Συμβούλια, τον κ. Σκιαδαρέση και τον κ. Φιλίππογλου. Ο κ. Μαρλαντής χάρασσε από την αρχή τη δική του πορεία, η οποία εν αγνοία μας, τα τελευταία χρόνια, ταυτίστηκε, όπως τελικά αποδείχτηκε, με αυτήν της Δημοτικής Αρχής. Μάλιστα, φαίνεται ότι και οι δύο καταγγελίες του κ. Μαρλαντή, τόσο για την αγορά του οικοπέδου του 7ου Δημοτικού Σχολείου, όσο και κατά της Ομοσπονδίας, για τις οποίες τόσο λοιδορήθηκε η παράταξη μας, εντάσσονται στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας με προφανή στόχευση…

Εμείς επιλέξαμε συνειδητά αυτήν την οδό, ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΕΝΕΙΣ, όπως είμαστε και στην προσωπική μας ζωή και αυτό θεωρήθηκε από πολλούς αδυναμία… Θα αναφέρω, χαρακτηριστικά, το εξής: κάποια στιγμή ένας ‘’φίλος’’ και φανατικός πολέμιος τότε του κ. Μάρκου - και λέω τότε, γιατί σε αυτές τις εκλογές ήταν υποψήφιος του - με κατηγόρησε ως ‘’λίγη’’, γιατί σε κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο, αντί να πω στο Δήμαρχο «είσαι Ψεύτης», του είπα «κ. Δήμαρχε λέτε ψέματα»… Την ίδια τακτική κρατήσαμε σε όλη την προεκλογική περίοδο.

Δεν λασπολογήσαμε κανέναν, δεν κατηγορήσαμε κανέναν, δεν ασχοληθήκαμε με την προσωπική ζωή κανενός, ούτε, φυσικά, της οικογένειάς του.. Δε μπήκαμε στα σπίτια σας με κατηγόριες, δε στηρίξαμε τον προεκλογικό μας αγώνα πάνω σε ψέματα… Δε σπιλώσαμε υπολήψεις, δε δημιουργήσαμε σενάρια από το πουθενά, δεν πλάσαμε ιστορίες συνομωσίας…

Αντιθέτως, πάνω σε όλα αυτά και σε άλλα τόσα, έστησε η παράταξη του κ. Μάρκου όλον τον προεκλογικό της αγώνα… Έπλασαν για εμένα και την οικογένεια μου απίστευτες ιστορίες και τις σέρβιραν στον κόσμο, ως «γεγονότα»… Χωρίς ίχνος απόδειξης, χωρίς ίχνος βάσης.. Τι ντροπή, αλήθεια… Τι απίστευτη ντροπή να πέφτεις τόσο χαμηλά για να σταθείς σε καρέκλες… Μέχρι ενός σημείου έδινα ελαφρυντικά σε κάποιους, διότι καταλάβαινα την αγωνία τους για βιοπορισμό, καταλάβαινα την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα. Πού θα έβρισκαν δουλειά; Πώς θα πλήρωναν το ενοίκιο του σπιτιού τους; Και τόσα άλλα… Όλα, όμως, έχουν κι ένα όριο.. Κι εδώ τα πράγματα ξεπέρασαν κατά πολύ, κατά πάρα πολύ το όριο.

Αντί ο κ. Μάρκου και οι άνθρωποι του να ασχοληθούν με το τι έκαναν πέντε χρόνια και το τι θα έκαναν τα επόμενα τέσσερα, ασχολούνταν αποκλειστικά και μόνο με την οικογένεια μου, διαδίδοντας ψεύδη και λασπολογώντας ασύστολα. Τύπωσαν εφημερίδα, με ψεύτικες ειδήσεις, που στιγμάτιζαν σοβαρότατα την οικογένειά μου, την οποία μοίραζαν ακόμη και υποψήφιοι σύμβουλοι της εν λόγω παράταξης, φωνάζοντας ταυτόχρονα «διαβάστε για την απατεώνισσα Ραφτοπούλου». Την μοίρασαν κατά χιλιάδες, και με τέτοιο ζήλο, που ούτε το προεκλογικό φυλλάδιο με το έργο τους να ήταν, έτσι δε θα παθιάζονταν! Παντού έλεγαν σωρηδόν ψέματα, που αφορούσαν εμένα. Κάθε μέρα έφτανε στα αυτιά μου και κάτι καινούργιο… Κάποιο νέο ψέμα… Για κάτι που έκανα ή είπα…

Στις επαναληπτικές ομιλίες του, ο κ. Μάρκου αφιέρωσε όλο του το χρόνο για να κατηγορεί εμένα και την οικογένεια μου, φανταστείτε ξεπεσμός Δημάρχου… Πραγματικά για λύπηση… Και κάποιοι από κάτω χειροκροτούσαν, μεταξύ των οποίων και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Έμαθα ότι, μεταξύ άλλων, με κατηγόρησε ότι δεν πήγαινα στα Συμβούλια της Οικονομικής Επιτροπής… Τι λασπολόγος, Θεέ μου! Μέχρι και 8 μηνών έγκυος ήμουν παρούσα σχεδόν σε όλα και, όπως πάντα, τους περίμενα τουλάχιστον 20 λεπτά για να έρθουν, επιτέλους, να αρχίσουμε. Δύο μήνες περίπου αφότου γέννησα, ζήτησα (ευτυχώς με πρωτοκολλημένη αίτηση) να μετατοπιστεί κατά μία τουλάχιστον ώρα η έναρξη των συνεδριάσεων (αντί για 9:00πμ να γίνει 10:00πμ), γιατί ως θηλάζουσα μητέρα, αδυνατούσα να είμαι τόσο νωρίς εκτός σπιτιού. Μετά από 2 μήνες, έλαβα προφορική απάντηση από τη γραμματέα, πως τα μέλη απέρριψαν την αίτηση μου - να σημειωθεί πως μόνο ένα από τα μέλη της Ο.Ε. εργάζεται!!!

Μας κατηγόρησαν, επίσης, ότι ζητούσαμε να φορέσουν επί πληρωμή μπλουζάκια της παράταξης μας την ημέρα των εκλογών, ενώ η παράταξη του κ. Μάρκου φάνηκε να έχει απευθυνθεί σε ολόκληρη εταιρεία για να το κάνει (τα κοριτσάκια που φορούσαν τα μπλουζάκια τους δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά, με αποτέλεσμα να τους εκθέσουν, παραδεχόμενες το γεγονός), ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες για προσφορά χρημάτων σε δημότες, για να είναι εκλογικοί αντιπρόσωποι της παράταξής τους.

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, μας μιλάνε και για ήθος… για αρχές… Αλήθεια, τώρα; Θλίψη! Είναι η τέταρτη εκλογική αναμέτρηση στην οποία συμμετέχω, ποτέ μα ποτέ δε θυμάμαι να ήταν τόσο ανήθικη η προεκλογική περίοδος, με τόσα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Είναι πραγματικά ντροπή!!!

Κατηγορήθηκα από μερίδα ανθρώπων, επειδή στην ομιλία μου δεσμεύτηκα να δίνω το μισό μου μισθό για έναν συγκεκριμένο σκοπό, που δεν είναι άλλος από τη βοήθεια οικογενειών, που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Εδώ είναι και η διαφορά μας, κύριοι… Εγώ δε στοχεύω να βιοποριστώ από το Δήμο… Έχω μπει για να βοηθήσω ουσιαστικά… και παρόλα αυτά, κατηγορούμαι για τυχοδιωκτισμό και για πλιάτσικο… Αυτό είναι που πονάει, βέβαια… το διαφορετικό… η αλλαγή νοοτροπίας.. ο φόβος για την απώλεια κεκτημένων…

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, όλα έχουν πάρει πλέον τη νομική οδό (κάποια λίγα ξεκίνησαν και πριν τις εκλογές), τα υπόλοιπα έχουν δρομολογηθεί. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ηθική μας δικαίωση. Δε θέλαμε να μπερδέψουμε και να αποπροσανατολίσουμε τον κόσμο (βέβαια τώρα αν με ρωτάτε, ναι το μετάνιωσα, έπρεπε να είχαν γίνει αμέσως… αλλά τώρα δεν έχει σημασία…). Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία και η λάσπη στον ανεμιστήρα μόνο μέσω της δικαιοσύνης μπορεί να φύγει δια παντός από όσους εθίγησαν. Και δεν ήμουν μόνο εγώ και η οικογένειά μου. Σπιλώθηκαν υποψήφιοι Σύμβουλοι της παράταξής μας, μόνο και μόνο γιατί επέλεξαν να συμπορευθούν μαζί μας. Μίλησαν για χρηματισμούς, μίλησαν για εξαγορά συνειδήσεων.. Τώρα είναι η ώρα είτε να τα αποδείξουν, είτε να τιμωρηθούν για όλα αυτά!

Φυσικά δε θα συγχαρώ τον κ. Μάρκου και την παράταξη του. Γιατί συγχαίρεις κάποιον που αγωνίστηκε εντίμως και νίκησε με την αξία του. Δε θα «νομιμοποιήσω» αυτόν τον αγώνα, συγχαίροντας το νικητή. Δεν το αξίζει!

Φυσικά, όμως, θα ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή. Θα ευχηθώ άμεση και ουσιαστική επίλυση των χρόνιων προβλημάτων, που ταλανίζουν το Δήμο. Θα ευχηθώ ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μου, που τόσο αγαπώ.

Ελπίζω το αίτημα της παράταξής μας για ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων να γίνει δεκτό από τη Δημοτική Αρχή, ώστε καθένας από εσάς να έχει πρωτογενή γνώση τόσο για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, όσο και για τη στήριξη που θα παρέχουμε στις σωστές αποφάσεις.

Δηλώνω παρούσα στην επόμενη ημέρα του Δήμου!

Δηλώνω πιο δυνατή από ποτέ!

Εγώ και η ομάδα μου, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε ελπίδα στον Δήμο και ανά’σ’σα στους Δημότες! Και θα το κάνουμε!

Συνεχίζουμε…
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ