2019-06-13 23:14:11
Φωτογραφία για Βραβεύτηκαν οι «φύλακες άγγελοι» που έσωσαν 13χρονο κορίτσι από πτώση στη γέφυρα
Έδρασαν άμεσα, ενστικτωδώς, και πήραν μια απόφαση που αποδείχθηκε σωτήρια για ένα 13χρονο κορίτσι.

Οι τρεις αρχιφύλακες της Ομάδας ΔΙΑΣ Βόλου, Αχιλλέας Καραμπουτάκης, Μάρκος Μάκαρης και Απόστολος Κουσιαλάκης, βραβεύτηκαν σήμερα σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας. Με συγκίνηση μίλησε για τους τρεις αστυνομικούς ο πατέρας της 13χρονης που, θέλοντας να ευχαριστήσει τους σωτήρες της κόρης του, δώρισε ιματισμό στην ΔΙΑΣ και χρηματικό ποσό στην Αστυνομία.

Η βράβευση του αρχιφύλακα Αχ.Καραμπουτάκη

«Βρέθηκαν ως φύλακες άγγελοι στην πεζογέφυρα της Αγίας Παρασκευής και χρησιμοποίησαν τα χέρια τους ως δίχτυ προστασίας. Χάρη σε αυτούς τους τρεις ανθρώπους έχω κοντά μου το παιδί μου. Τους ευχαριστώ από καρδιάς» δήλωσε συγκινημένος ο πατέρας της 13χρονης.

«Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και δράσαμε αυθόρμητα, με την ψυχή μας, όπως κάνουμε κάθε μέρα. Ευτυχώς η κοπέλα ήταν ελαφριά και καταφέραμε να την κρατήσουμε» ανέφερε ο αρχιφύλακας Αχιλλέας Καραμπουτάκης ενώ δήλωσε ότι αισθάνεται πρωτόγνωρα για τη σημερινή βράβευσή του αλλά και πολύ περήφανος.


Η βράβευση του κ.Μάκαρη

Ο συνάδελφός του αρχιφύλακας Μάρκος Μάκαρης, σημείωσε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ προσπαθεί να βρίσκεται σε κάθε γειτονιά και να ανταποκρίνεται άμεσα απέναντι στους πολίτες που έχουν την ανάγκη της αστυνομίας.

«Βρεθήκαμε τυχαία στο σημείο εκείνη την ημέρα, όπως βρισκόμαστε καθημερινά σε κάθε γειτονιά του Βόλου. Αυτή είναι η δουλειά μας και προσπαθούμε με τις μηχανές να είμαστε έγκαιρα και αποτελεσματικά κοντά σε κάθε συνάνθρωπο που μας χρειάζεται. Νιώθω συγκίνηση και μεγάλη τιμή για εμένα και τους συνεργάτες μου. Είμαι περήφανος».

Ο αστυνομικός πρόσθεσε ότι οι τρεις τους αποτελούν μία ομάδα. «Δουλεύουμε πολλούς μήνες μαζί, κάθε μέρα, και έχουμε μάθει ο ένας να «διαβάζει» τα μάτια του άλλου. Με απόλυτη ψυχραιμία και φοβερή ταχύτητα επινοήσαμε να κάνουμε ένα πλέγμα με τα χέρια μας».

Η βράβευση του κ. Κουσιαλάκη

«Πέρα από τις οποιεσδήποτε εκπαιδεύσεις, λειτουργήσαμε ακαριαία και το μόνο που σκεφτήκαμε εκείνη την ώρα ήταν να σώσουμε το κορίτσι. Ο Θεός έβαλε το χέρι του και σώθηκε», τόνισε από την πλευρά του ο αρχιφύλακας Απόστολος Κουσιαλάκης.

Στην τελετή βράβευσης βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος που συνεχάρη τους ίδιους τους αστυνομικούς αλλά και τις οικογένειές τους.

«Προσεύχομαι για εσάς. Δεν έχει σημασία αν σας προσφέρουμε κάτι υλικό, έχετε τις ψυχές και τις προσευχές μας. Εσείς συνεχίστε να κάνετε το καθήκον σας. Συγχαρητήρια στους γονείς και στις οικογένειες σας. Στο πρόσωπό σας τιμώνται όλοι οι συνάδελφοι σας. Είθε ο Θεός να μην ξαναδώσει τέτοιες στιγμές, που καταλαβαίνω πόσο τραγικές είναι. Αλλά ζούμε σε μια εποχή που τα παιδιά μας χρειάζονται στήριξη», είπε ο κ. Ιγνάτιος.

Ακόμη συνεχάρη τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Βασίλη Καραΐσκο λέγοντας «σας συγχαίρω που έχετε τέτοιους άνδρες και χαίρομαι που είναι μέρος μιας κοινωνίας που ξέρει να ευγνωμονεί και να ανταποδίδει».

Ο κ. Καραΐσκος δήλωσε ιδιαίτερα περήφανος για τους συναδέλφους του και επισήμανε πως την ίδια ημέρα αστυνομικοί στη Μαγνησία είχαν αποτρέψει έναν 23χρονο νεαρό να αυτοκτονήσει.

«Είναι μια λαμπρή ημέρα για την αστυνομία και είμαι ιδιαίτερα περήφανος που για μία ακόμα φορά αποδείξαμε εμπράκτως ότι είμαστε οι φύλακες άγγελοι της κοινωνίας.

Οι τρεις αστυνομικοί έσωσαν τη ζωή μιας ανήλικης και εκείνο το πρωινό άλλοι συνάδελφοι μου έσωσαν τη ζωή ενός ακόμα παιδιού. Μία Κυριακή που όλοι ξεκουράζονταν, οι αστυνομικοί ήταν εκεί που έπρεπε και έσωσαν δύο ζωές. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσει κανείς».
pronews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ