2019-06-14 01:00:18
Φωτογραφία για Στο «κόκκινο» η προκλητικότητα των Τούρκων: 95 παραβιάσεις του ΕΕΧ
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η στρατιωτική δράση της Τουρκίας πάνω από το Αιγαίο. Σήμερα Πέμπτη, η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε 95 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου με 23 τουρκικά αεροσκάφη που πέταξαν πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από το αρχιπέλαγος πέταξαν 16 τουρκικά F- 16 σε οκτώ σχηματισμούς, πέντε κατασκοπευτικά CN 235 και δύο τουρκικά ελικόπτερα. Την πλειοψηφία των παραβιάσεων έκαναν για μια ακόμη ημέρα τα τουρκικά κατασκοπευτικά ενώ σημειώθηκαν και τρεις εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών F- 16.

Έξι τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν οπλισμένα ενώ η μία εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν η υπέρπτηση που πραγματοποίησαν τα 2 τουρκικά F-16 στις 17:49 πάνω από τη νήσο Μεγίστη στα 26.200 πόδια.

Παράλληλα, σημειώθηκαν και 21 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Η υπέρπτηση στο Καστελόριζο

Σε ακόμη μια προκλητική ενέργεια προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης η τουρκική πολεμική αεροπορία. Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο.

Η προκλητική υπέρπτηση των τουρκικών F-16 σημειώθηκε ώρα 17:49. Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέρασαν σε ύψος 26.200 ποδών, περίπου 8.700 μέτρα, πάνω από το Καστελόριζο.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ