2019-06-14 11:05:34
Φωτογραφία για Το 50% των Αποστράτων έχουν λάβει μειωμένα αναδρομικά. Έξι (6) μήνες χωρίς απάντηση στις αιτήσεις τους!!! (Μελέτη Σ.Α.Σ.)
ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΟΥ Ν.4575/2019

Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

Δυστυχώς οι υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α προσπαθούν να δικαιολογήσουν για μια ακόμα φορά τα αδικαιολόγητα και μάλιστα με πολύ άκομψο τρόπο, που υποτιμά τη νοημοσύνη μας, και απίστευτα αναίτια που δεν............. πείθουν κανένα σκεπτόμενο.

Τα αναδρομικά ως είναι γνωστό πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 21-12-2018 για λόγους που μόνο οι πολιτικοί γνωρίζουν, αφού ήταν υπόθεση που εκκρεμούσε από το 2013, αποφάσεις Σ.τ.Ε αντισυνταγματικός ο Ν.4093/12.

Οι αιτήσεις διαμαρτυρίας στον Ε.Φ.Κ.Α/Γ.Λ.Κ για μειωμένα αναδρομικά ακόμα και μηδενικά απέδωσαν αφού εξανάγκασαν τις υπηρεσίες σε επανέλεγχο, ο οποίος επιβεβαίωσε το λάθος.

Ο δειγματοληπτικός επανέλεγχος που έγινε τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα Μ.Μ.Ε από εμπιστευτικό έγγραφο που διέρρευσε, απέδειξε ότι περίπου 8.000 συνταξιούχοι έλαβαν μειωμένα και περίπου σε 4.000 συνταξιούχους απόστρατους και 430 αντίστοιχους πολιτικούς των ειδικών μισθολογίων δεν τους δόθηκαν αναδρομικά.


Οι υπηρεσίες διαβεβαίωσαν ότι ο έλεγχος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς τριμήνου στους 120.000 περίπου συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων.

Στο εμπιστευτικό έγγραφο του ΕΦΚΑ επίσης, σύμφωνα πάντα με τα Μ.Μ.Ε, επισημαινόταν ότι μερικοί συνταξιούχοι έλαβαν περισσότερα από όσα δικαιούνταν. Κατά τη διάρκεια του επανελέγχου οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα μη δυνάμενα να δικαιολογηθούν με πολλές αιτιάσεις.

Θα αναφερθώ τουλάχιστον σε μία που δεν ευσταθεί και αποδείχθηκε ανακριβής, από παραδείγματα με στοιχεία συναδέλφων (τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν).

«Αιτιολόγησαν τα μειωμένα αναδρομικά σε αλλαγές, αύξηση των συντελεστών στις κλίμακες, μείωση της σύνταξης με τους νόμους των μνημονίων».

ΟΥΔΈΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΟΝ.

Η αλήθεια είναι μία και προκύπτει από τις αποφάσεις δικαίωσης της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τα αναδρομικά και απασφάλισαν τη «βόμβα» εις βάρος της «ελληνικής οικονομίας».

Αυτό προκύπτει από τη θέση της Τράπεζας της Ελλάδος που αναγάγει σε υπ΄ αριθμό ένα κίνδυνο για την ελληνική οικονομία μια ενδεχόμενη εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε για τα αναδρομικά των αντισυνταγματικών νόμων των μνημονίων.

Μετά από αυτά οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ βρίσκονται με μεγάλη σύγχυση και αποδεικνύουν τουλάχιστον προχειρότητα όπως «στη βιασύνη τους να δώσουν πριν τα Χριστούγεννα τα αναδρομικά τα έκαναν θάλασσα».

Τώρα σκέφτονται πως θα τα πάρουν πίσω τα αναδρομικά που έδωσαν κατά λάθος στους συνταξιούχους προτείνοντας μάλιστα μεθόδους και διαδικασίες. Και ενώ το ενδιαφέρον των αρμοδίων είναι μεγάλο για την επιστροφή αυτών που δόθηκαν κατά λάθος περισσότερα, δεν δεικνύουν και το ανάλογο ενδιαφέρον σε αυτούς που πιστώθηκαν λιγότερα ακόμη και μηδενικά.

Ανατρέπουν τα στοιχεία του πρώτου επανυπολογισμού και αναφέρονται μόνο σε 5 έως 6 χιλιάδες δικαιούχους που πήραν λιγότερα και μάλιστα σε μόνο 1.000 άτομα που βγήκαν ακόμα και με αρνητικά ποσά.

Τα στοιχεία αυτά που ήλθαν στη δημοσιότητα την 06-06-2019 ειδικά για συνταξιούχους με λιγότερα ή και αρνητικά είναι αναληθή για δύο τουλάχιστον λόγους.

Οι δικαιούχοι είναι κατά πολύ λιγότεροι αυτών που προέκυψαν μετά τον δειγματοληπτικό έλεγχο (8.000 με λιγότερα και 4.000 με μηδενικά) του Ιανουαρίου 2019 που δημοσιεύτηκαν στα Μ.Μ.Ε και προέκυψαν από εμπιστευτικό έγγραφο του ΕΦΚΑ.

Ο δεύτερος λόγος που επιβεβαιώνει την ανακρίβεια των ανωτέρω στοιχείων σε ότι αφορά τον αριθμόν αυτών που έλαβαν μειωμένα και μηδενικά αναδρομικά αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέλη του Δ.Σ του Σ.Α.Σ ασχολήθηκαν και διερεύνησαν το θέμα με στοιχεία που προέκυψαν από τα επίσημα ενημερωτικά σημειώματα των μηνιαίων δελτίων πληρωμής συντάξεων του Γ.Λ.Κ.

Συγκεκριμένα συντάχθηκαν περισσότερες από 100 αιτήσεις διαμαρτυρίας συναδέλφων που κατατέθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2019, στις οποίες υπολογίστηκαν και αναγράφονται τα αναδρομικά που δικαιούται ένας έκαστος.

Η μελέτη απέδειξε ότι τουλάχιστον το 50% των συνταξιούχων που συντάχθηκαν αντίστοιχες αιτήσεις έλαβαν μειωμένα αναδρομικά.

Καίτοι παρήλθε χρονικό διάστημα περίπου εξ μηνών και σύμφωνα με το Άρθρο 10 παραγ, 3 του Συντάγματος οι υπηρεσίες υποχρεούνται να απαντούν στα αιτήματα μέσα σε ορισμένη προθεσμία όχι μεγαλύτερη των 60 ημερών. Δεν δόθηκε καμία απάντηση που να ανατρέπει τα αιτούμενα, που σημαίνει έμμεση αποδοχή.

Ολοκληρώνοντας θα αναφερθώ σε έρευνα που έγινε με τα επίσημα στοιχεία των κρατικών υπηρεσιών. Διαπιστώθηκε ότι οι νόμοι των μνημονίων(2010-2018) μείωσαν τις αποδοχές ενός Σμχου με σύνταξη Ταξχου τουλάχιστον κατά το ποσό των 150.000,00 €.

Το πρόσχημα εφαρμογής των νόμων των μνημονίων ήταν η έξοδος της χώρας από την δημοσιονομική κρίση. Απεναντίας οι δημοσιονομικοί δείκτες κυρίως Α.Ε.Π και εξωτερικό χρέος επιδεινώθηκαν. Ο δείκτης δημόσιου χρέους προς Α.Ε.Π στην Ελλάδα το 2017 κυμαινόταν στα 178,6 % συγκριτικά με το Δείκτη στην ΕΕ-28 στο τέλος του 2017 ήταν 81,6%.

Εύλογο το ερώτημα κάθε Έλληνα «που πήγαν τα χρήματά του», που σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αφού και το δημόσιο χωλαίνει στους περισσότερους τομείς του, όπως υγεία, παιδεία, ασφάλεια, δημόσιες υπηρεσίες, γραφειοκρατία κ.α, έχουν υποβαθμιστεί. Σε αυτή την ερώτηση δικαιούμαστε και περιμένουμε μια απάντηση από τους αρμοδίους ειδήμονες και όχι να προσπαθούν όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας «δεν φθάνει που μας χρωστάνε μας ζητάνε και το βόδι» Πίσω τα αναδρομικά!!

Ίδωμεν

(ΠΗΓΗ: aeroporiapostratos.blogspot.com)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πότε έρχεται ο τελικός;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πότε έρχεται ο τελικός;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ