2019-06-14 11:37:28
Φωτογραφία για Η Νέα Υόρκη καταργεί τη θρησκευτική εξαίρεση στον εμβολιασμό
Η Νέα Υόρκη καταργεί τη θρησκευτική εξαίρεση στον εμβολιασμό εξαιτίας της επιδημίας ιλαράς

Αντιμέτωπη με δύο εξίσου σοβαρά προβλήματα, αφενός την επιδημία ιλαράς και αφετέρου ένα αντιεμβολιαστικό κίνημα που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, η Νέα Υόρκη ψήφισε χθες υπέρ της κατάργησης της θρησκευτικής εξαίρεσης, η οποία έδινε το δικαίωμα τους γονείς να μην κάνουν τα υποχρεωτικά εμβόλια τα παιδιά τους.

Έπειτα από έντονη συζήτηση τα δύο σώματα του κοινοβουλίου της πολιτείας ψήφισαν κατά πλειοψηφία υπέρ του μέτρου αυτού.

Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο θα επικυρώσει το κείμενο, οπότε η Νέα Υόρκη θα περιληφθεί στις πολιτείες – μεταξύ των οποίων και η Καλιφόρνια - που δεν αναγνωρίζουν ως λόγο για εξαίρεση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Υπάρχουν διάφορες περιοχές στην πολιτεία της Νέας Υόρκης που αντιμετωπίζουν τη ραγδία αύξηση των κορυσμάτων ιλαράς από τον περασμένο Οκτώριο. Μεταξύ αυτών, συνοικίες του Μπρούκλιν όπου υπάρχει μεγάλος πληθυσμός υπερορθόδοξων Εβραίων και έχουν καταγραφεί 588 κρούσματα και η κομητεία Ρόκλαντ, όπου επίσης ζουν πολλοί υπερορθόδοξοι Εβραίοι και έχουν καταγραφεί 266 κρούσματα.


Από το φθινόπωρο έχουν τεθεί σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα τα οποία προβλέπουν ότι τα σχολεία δεν μπορούν να δέχονται παιδιά τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της ιλαράς, εκτός κι αν υπάρχει ιατρικός λόγος.

Εδώ και πολλές εβδομάδες ειδικοί στην υγειονομική ασφάλεια ζητούσαν να ακυρωθεί η εξαίρεση για θρησκευτικούς λόγους, ανησυχώντας ότι πολλοί γονείς που ανήκουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα τις επικαλούνται για να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ