2019-06-14 19:49:32
Φωτογραφία για Εν μέσω προεκλογικής περιόδου η ΕΡΤ ετοιμάζεται να δώσει 30 εκατ. ευρώ στον Σαββίδη
Η ΕΡΤ ετοιμάζεται να δώσει προκλητικά υπέρογκα χρηματικά ποσά σε ΠΑΕ για τα

τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ φαίνεται να «χρυσώνει» τον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ δίνοντας 30 εκατομμύρια ευρώ.

Αν και η κρατική τηλεόραση είχε επιχειρήσει μέσω δημοσιευμάτων δημοσιευμάτων να διαψεύσει πως θα προσφέρει το εξωφρενικό ποσό τω 30 εκατομμύριων ευρώ για 3 χρόνια, δηλαδή 10 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως το κεφάλαιο «τηλεοπτικά δικαιώματα-ΕΡΤ-ΠΑΟΚ» δεν έχει κλείσει ακόμα. Μάλιστα πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων αναφέρουν πως η ΕΡΤ δεν περιορίζεται μόνο σε πιθανή συμφωνία με τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά ψάχνει να κλείσει συμφωνίες και με άλλες ΠΑΕ.

Δίνουν χρήματα που δεν υπάρχουν στα ταμεία της ΕΡΤ

Το εντυπωσιακό είναι πως η κρατική τηλεόραση ετοιμάζεται να κλείσει συμφωνίες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ποδοσφαιρικών ομάδων προσφέροντας χρήματα που δεν υπάρχουν στα ταμεία της
. Το αποτέλεσμα θα είναι, για να βρεθούν τα χρήματα, να γίνουν γενναίες χορηγίες από τον κρατικό κορβανά, δηλαδή αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν για ακόμα μία φορά θα είναι οι Ελληνες φορολογούμενοι. Αν επαληθευτεί το σενάριο συμφωνίας ΕΡΤ - ΠΑΟΚ, η κρατική τηλεόραση θα δεσμεύσει με οικονομικά βάρη και την επόμενη ηγεσία της δημόσιας τηλεόρασης μετά την αλλαγή κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, τέτοιες κινήσεις συνεχίζουν να προκαλούν μεγάλη πίεση στην τηλεοπτική αγορά, κάτι που είχε συμβεί και κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε 52 εκατομμύρια ευρώ (χρήματα των φορολογουμένων) για τη διετία 2018-20 σε 7 ΠΑΕ που ήταν τηλεοπτικά άστεγες, αφού δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν με κάποια ιδιωτική επιχείρηση.

Εξάλλου, καμία ιδιωτική επιχείρηση που λειτουργεί με αυστηρά τεχνοκρατικούς όρους δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα κρατικά ταμεία, τα οποία ουσιαστικά λειτουργούν με πολιτικά κριτήρια.

iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΓΕΕΘΑ: Άσκηση ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΓΕΕΘΑ: Άσκηση ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2019
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ