2019-06-15 08:29:57
Φωτογραφία για 12 νέα εκπαιδευτικά αεροπλάνα στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας
Παραδόθηκαν στην Πολεμική Αεροπορία τα 12 νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη τύπου

TECNAM P-2002JF τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλαιά Τ-41D με τα οποία εκπαιδεύονταν οι Ίκαροι.

Η τελετή παράδοσης έγινε στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη,του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνηυ ΠΝ και του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη.

Η παραλαβή των νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών εντάσσεται στην υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης της πτητικής εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στη Σχολή Ικάρων για την αρχική επιλογή και την εισαγωγή των Ικάρων στις πτήσεις, αλλά και στον ευρύτερο σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων για το σύνολο της αεροπορικής εκπαίδευσης. Τα εν λόγω εκπαιδευτικά αεροσκάφη αντικατέστησαν τα παλαιά τύπου T-41D, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για περίπου πενήντα χρόνια, από το 1969 και το κόστος της προμήθειάς τους σύμφωνα με τον αρχικό διαγωνισμό φτάνει τα 4,2 εκατ. ευρώ.


Στο πλαίσιο της τελετής, πραγματοποιήθηκε και πτήση τριών απο τα δώδεκα νέα TECNAM P-2002JF, στα οποία επέβαιναν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΑ, αντίστοιχα.

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως με την προμήθεια των νέων αεροσκαφών παρέχεται πλέον η δυνατότητα, ώστε οι αυριανοί πιλότοι μας, αυτοί που σε λίγα χρόνια θα πετάξουν με σύγχρονα μαχητικά, να ανοίξουν τα «φτερά τους», να εκπαιδευτούν με μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Να κάνουν επιτυχώς το άλμα στο επόμενο επίπεδο εκπαίδευσης και να έχουν καλύτερη μετάβαση τελικά στα σύγχρονα αεροσκάφη του στόλου.

Ακόμη υπογράμμισε πως η αεροπορική ισχύς αποτελεί ένα βασικό συστατικό της εθνικής στρατιωτικής ισχύος και μία σημαντική διάσταση της αμυντικής διπλωματίας. Ιδιαίτερα στο εξαιρετικά εύθραυστο και ευμετάβλητο, γεωστρατηγικό και γεωοικονομικό περιβάλλον μας, η σημασία της αεροπορικής ισχύος είναι ύψιστης σπουδαιότητας για τη χώρα μας.

Ο μετασχηματισμός και η προσαρμογή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις νέες συνθήκες αποτελούν μονόδρομο, είπε ο Eυάγγελος Αποστολάκης ο κλείνοντας τον χαιρετισμό του.

Τέλος ο κ. Αποστολάκης αναφερόμενος στις τουρκικές παραβιάσεις του εναερίου χώρου που εντείνονται τον τελευταίο καιρό, δήλωσε πως «οι συζητήσεις και οι προσπάθειες έχουν σχέσει και στόχο να πέσει η ένταση. Με αυτές τις μεθοδεύσεις και με αυτούς τους τρόπους αντίδρασης δεν βοηθάνε σε μια τέτοια κατεύθυνση»
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανέκδοτο: Ο χαζούλης..
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανέκδοτο: Ο χαζούλης..
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ