2019-06-15 08:29:57
Φωτογραφία για Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2019
Τα εστιατόρια Aleria, Σπονδή και Varoulko Seaside απαρτίζουν την κορυφαία τριάδα των φετινών Restaurant 100 Awards, που απονεμήθηκαν την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Τα εστιατόρια Σπονδή και Varoulko Seaside βρίσκονταν και πέρυσι στις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ το εστιατόριο Aleria κατάφερε από την 5η θέση το 2018 να βρεθεί φέτος στην 1η!

Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας, όπως τα ψήφισαν 100+ επώνυμοι foodies, βραβεύτηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Restaurant 100 Awards. Βραβεύσεις απέσπασαν για μία ακόμη χρονιά εστιατόρια κάθε ύφους και από κάθε γωνιά της χώρας. Οι κριτές ψήφισαν με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών, και η φετινή power list επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις καθώς, μαζί με τις θεματικές δεκάδες, περιλαμβάνει 66 νέα εστιατόρια.

Τα εστιατόρια που αναδείχθηκαν στη λίστα των Restaurant 100 παρουσίασαν σε «αντίστροφη μέτρηση» ο Ιάκωβος Απέργης και η Άννα Μαρία Κεφάλα. Στην πρώτη δεκάδα λοιπόν, αναδείχθηκαν τα εστιατόρια:


1. Aleria

2. Σπονδή

3. Varoulko Seaside

4. Etrusco

5. Τραβόλτα

6. Hytra

7. CTC

8. Σελήνη

9. Vezene

10. Nolan

Παράλληλα, στις 10 θεματικές δεκάδες, την πρώτη θέση απέσπασαν τα εστιατόρια:

* Top Newcomers: Birdman, Αθήνα

* Top Greek and Regional Cuisine: Πεσκέσι, Κρήτη

* Top Restaurants for Meat: Basegrill, Αθήνα

* Top Restaurants for Fish: Varoulko Seaside, Αθήνα

* Top Ethnic Cuisine Restaurants: Sushimou, Αθήνα

* Top Bar & Wine Restaurants: By the glass, Αθήνα

* Top All-Day Restaurants: Athénée, Αθήνα

* Top Restaurants for Families: Nice n easy, Αθήνα

* Hidden Gems: Pelagos Seaside, Κρήτη

* Top Streetfood: Hoocut, Αθήνα

Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή του τίτλου Ο Σεφ της Καρδιάς μας στον Λευτέρη Λαζάρου. Τον τίτλο Best Young Chef κέρδισε ο Μιχάλης Μάρθας και τον τίτλο Best Young Sommelier ο Άρης Σκλαβενίτης.

Δέκα ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν σε εστιατόρια τοπικής κουζίνας απ’ όλη την Ελλάδα και η ενότητα αυτή αφιερώθηκε στη μνήμη του Νίκου Κοντοσώρου.

Οι βραβευθέντες γιόρτασαν τη διάκρισή τους με τα μέλη της κριτικής επιτροπής, δημοσιογράφους και επώνυμους foodies στον χώρο του εστιατορίου The Clap, δοκιμάζοντας ένα finger food menu.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ