2019-06-15 10:04:03
Φωτογραφία για Διεξαγωγή της «SOUTH EAST EUROPE DEFENCE MINISTERIAL PROCESS (SEDM) Deputy Chief of Defence (DCHOD) Meeting»
Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης ΠΝ, συμμετείχε στη συνάντηση των Υπαρχηγών των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων (Υ/ΓΕΕΔ) των χωρών της SOUTH EAST EUROPE DEFENCE MINISTERIAL PROCESS (SEDM), στα Σκόπια.

Στην SEDM συμμετέχουν 15 κράτη (Αλβανία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία) και η Μολδαβία ως παρατηρητής. Στην πολυεθνική Ταξιαρχία South Eastern Europe Brigade (SEEBRIG) που αποτελεί τον στρατιωτικό βραχίονα της SEDM, συμμετέχουν 6 κράτη ως πλήρη μέλη (Αλβανία, Βουλγαρία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία) και 6 κράτη ως παρατηρητές (Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ΗΠΑ, Κροατία, Ουκρανία, Σερβία και Σλοβενία).

            H παραπάνω συνάντηση διεξάγεται μία φορά ετησίως και σκοπός της είναι η ενημέρωση των Υ/ΓΕΕΔ για τις δράσεις της SEDM , καθώς επίσης και για τις δραστηριότητες της Ταξιαρχίας SEEBRIG. Επιπλέον ανταλλάχθηκαν απόψεις για την ενδυνάμωση της ειρήνης και της ασφαλείας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ υπογράφηκε και το 6ο Πρόσθετο Πρωτόκολλο, με το οποίο αναθεωρήθηκε η Ιδρυτική Συμφωνία Multinational Peace Force South Eastern Europe (MPFSEE) της Ταξιαρχίας .
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ