2019-06-15 13:18:12
Φωτογραφία για Σκουρλέτης: Εφικτή η νίκη στις εκλογές
«Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τις σχέσεις του με μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. Επομένως, κάτι το οποίο φαίνεται μαθηματικά δύσκολο, να ανατραπούν δηλαδή οι προβλέψεις και να μην είναι η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα, πολιτικά είναι εφικτό», εκτιμά σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αναφέρει ότι αυτό διαμορφώθηκε από πάρα πολλούς παράγοντες, ο βασικότερος των οποίων ήταν «ότι μετά τον αναγκαίο συμβιβασμό του 2015 ήμασταν υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε μια πολιτική της οποίας δεν είχαμε την πατρότητα και που γνωρίζαμε, εκ των προτέρων, ότι θα είχε αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο. Επιλέξαμε ένα δύσκολο δρόμο που, παρά τις αντιφάσεις και τις αστοχίες, κατόρθωσε στο τέλος να οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο και την οικονομία σε μια νέα, σταθεροποιημένη πραγματικότητα. Δεν πιστεύω ότι στην κάλπη υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας
. Ούτε, βεβαίως, οδηγηθήκαμε στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος και προσθέτει: «Απόδειξη είναι ότι, παρά τη μεγάλη ποσοστιαία διαφορά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να είναι ο δεύτερος αδιαμφισβήτητος πυλώνας του πολιτικού μας συστήματος. Δεν αγνοούμε το τι ήθελε να μας πει ο κόσμος, συνεχίζουμε για να τον πείσουμε ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, ότι μπορούμε να είμαστε η πρώτη του επιλογή στην κάλπη της 7ης Ιουλίου».

Αναφερόμενος στο μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και στην Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Σκουρλέτης, αναφέρει πως «ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ ωρίμασε μέσα στις συνθήκες της μεγαλύτερης μεταπολεμικής κοινωνικοοικονομικής κρίσης, διευρύνοντας τα όρια της αριστερής παράταξης. Σήμερα πρωτοστατεί στη συγκρότηση μιας πλατιάς συμμαχίας ανάμεσα στην Αριστερά, στην αντινεοφιλελεύθερη Σοσιαλδημοκρατία και στην Οικολογία», διαπιστώνει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Θεωρώ ότι η συγκρότηση ενός τέτοιου πλειοψηφικού, κοινωνικού και πολιτικού μπλοκ μπορεί, πράγματι, να οδηγήσει στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας, ανοίγοντας νέους δρόμους».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ