2019-06-15 22:00:44
Φωτογραφία για Η NASA βρήκε κάτι από ...Star Trek στην «Ελλάδα» του πλανήτη Άρη
Ενθουσιασμό στους λάτρεις του Star Trek προκάλεσε μία δορυφορική φωτογραφία που δημοσίευσε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) από την πεδιάδα του πλανήτη Άρη, η οποία φέρει την ονομασία «Ελλάς».

Η φωτογραφία, την οποία τράβηξε το σκάφος Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), απεικονίζει έναν αμμόλοφο με ασυνήθιστο σχήμα, που μοιάζει με το σχήμα V του διάσημου λογότυπου του «Star Trek».

Κατά το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την κάμερα HiRiSE του MRO που τράβηξε τη φωτογραφία, η δημιουργία του συμβόλου οφείλεται στη λάβα, τους ανέμους και εν γένει στις συνθήκες που επικρατούν στην επιφάνεια του Άρη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου, λάβα στερεοποιήθηκε γύρω από αμμόλοφους που υπήρχαν ήδη στην περιοχή, με τους ανέμους ωστόσο να μετακινούν την άμμο, αφήνοντας τα «ίχνη» της λάβας στο σημείο.

Οι ίδιοι διαβεβαίωσαν πως πρόκειται μόνο για σύμπτωση, κι ας θυμίζει ο σχηματισμός κάτι από Star Trek Caption Spotlight (12 Jun 2019): Dune Footprints in Hellas


Enterprising viewers will make the discovery that these features look conspicuously like a famous logo.

More: https://t.co/CAq5xBbDwf

NASA/JPL/University of Arizona#Mars #science pic.twitter.com/N5MfKQPiYt

— HiRISE (NASA) (@HiRISE) 12 Ιουνίου 2019

Η «Ελλάς» είναι μια τεράστια πεδιάδα στο νότιο ημισφαίριο του «κόκκινου πλανήτη».

Πρόκειται για τον δεύτερο ή τρίτο μεγαλύτερο κρατήρα προσκρούσεως που είναι γνωστός σε ολόκληρο το Ηλιακό Σύστημα.

Ο πυθμένας της λεκάνης βρίσκεται 7.152 μέτρα κάτω από το μέσο επίπεδο της αρειανής επιφανείας, 3.000 μέτρα βαθύτερα από ό,τι η παρόμοια Λεκάνη Νοτίου Πόλου-Άιτκεν της Σελήνης.

*Με πληροφορίες από HiRISE
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ