2019-06-16 17:43:17
Φωτογραφία για Ο.Υ.Α. ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του «Συμβούλιου Εσωτερικής Ασφάλειας και Γεωπολιτικής Στρατηγικής »( I.S.C.S.C ), ¨ενεργοποιήθηκαν¨ οι αλγόριθμοι πολέμου . Δεν μπορείτε , αναλαμβάνουμε !!
Περιληπτικά τα δεδομένα που ενεργοποίησαν τους ¨αλγόριθμους ¨ ενός , Ελληνο-Τουρκικού Πολέμου μέσα στον Ιούλιο .

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση τρία επικίνδυνα , για την κρατική υπόσταση της Τουρκίας, μέτωπα. Στην Κωνσταντινούπολη, τη Συρία και την Κύπρο. Επιδιώκει να πάρει πίσω στις επαναληπτικές εκλογές στις 23/Ιουνίου την Κωνσταντινούπολη ,είναι αδύνατον να κερδίσει στη Συρία άσχετα εάν διατρανώνει ότι θα απαντήσει δυναμικά στο καθεστώς Άσαντ – έρχεται μεγάλη αιματοχυσία στην Ιντλίμπ- και δεν μπορεί να προσχωρήσει περισσότερο στα νερά της Κύπρου , αφού , με την αγορά των S-400 επικύρωσε την ανατολική στροφή της χώρας , δεδομένο που τον φέρνει απέναντι στις ΗΠΑ και στις συμμάχου τους

Η Ρωσία ( που έχει ¨νικήσει¨ στρατηγικά στη Συρία ) βλέποντας όλες αυτές τις εξελίξεις , δήλωσε ότι θα παραδώσει κανονικά τους S-400 στην Τουρκία στο τέλος Ιουλίου
. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο και για την Κύπρο και συνιστά το χρονικό όριο μέχρι το οποίο , θα ξεδιπλωθούν όλες οι εξελίξεις . Από την άλλη οι ΗΠΑ «τρέμουν» τους S-400 αφού τα ραντάρ θα «βλέπουν» από την Κριμαία έως το Σουέζ , με τον Ρωσικός «μανδύα» ( πίσω από την Τουρκία ) να καλύπτει τις πιο κρίσιμες ζωτικές περιοχές και αχρηστεύοντας έτσι τον στόλο των F-35 που μετά απ αυτό , θα είναι κυριολεκτικά απαξιωμένα .

Παράλληλα !!

Βλέπουμε να «σφραγίζεται» η γεωπολιτική στροφή της Άγκυρας προς την Ανατολή και την Ευρασία με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να βλέπει πρόσφατα , κατ’ ιδίαν και ξεχωριστά τους Β.Πούτιν, Ξι Ζινπίν, Χ.Ρουχανί, στο περιθώριο της 5ης Συνόδου) στο Dushanbe του Τατζικιστάν και να μιλά για μεγαλεπήβολα ευρασιατικά έργα. Η Τουρκία όμως του Ερντογάν , επιθυμεί πλέον διακαώς να γίνει πλήρες μέλος και στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, (SCO) στον οποίο συμμετέχουν η Ρωσία, η Κίνα, το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν . Προς το παρόν έχει ενεργό ρόλο διαμεσολαβητή-παρατηρητή .

Μέσα σ όλα αυτά το Ισραήλ πλέον πιστεύει ότι ,ο στρατηγικός προσανατολισμός της Τουρκίας δεν είναι πια η Ευρώπη ( τούτο φαίνεται όντως από την αγορά των S-400) , ότι η Τουρκία μόνο τυπικά είναι πλέον μέλος του ΝΑΤΟ και το βασικότερο ότι ,η Τουρκία συνεχίζει να επιδιώκει την ηγετική της θέση μέσα στον Ισλαμικό κόσμο.

Όλη αυτή η στροφή της Άγκυρας όμως , φαίνεται να είναι αντίθετη με τη θέση που ενέπνεε ο Ιστορικός της Ηγέτης Κεμάλ Ατατούρκ . Τούτο σημαίνει ότι ,εάν ο Ερντογάν αποτύχει , οι Κεμαλιστές θα τον Πολεμήσουν λυσσαλέα στο εσωτερικό και τούτο , το γνωρίζει πολύ καλά . Η ανατροπή του Ερντογάν συνεπώς , είναι πλέον περισσότερο από ποτέ ορατή , αφού δεν αντιλαμβάνεται ότι ΗΠΑ και Ρωσία έχουν έναν κοινό στρατηγικό εχθρό: Τους ισλαμιστές που απειλούν ανατολικά, δυτικά, βόρεια και νότια.

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τις εξελίξεις :

Στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν αξιωματούχοι του Ισραήλ , Ρωσίας και των ΗΠΑ για να προετοιμάσουν την τριμερής συνάντηση των συμβούλων ασφαλείας των προέδρων Νετανιάχου, Πούτιν, Τραμπ.

Οι John Bolton, Nikolay Patrushev και Meir Ben-Shabbat θα συναντηθούν στις 24 Ιουνίου στην πρωτεύουσα του Ισραήλ για συζητήσεις ,για το μέλλον της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής.

Το θέμα των S-400 αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Hulusi Akar με τον Αμερικανό ομόλογό του, Patrick Shanahan στην υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 25 και 26 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθεί η συνάντηση του Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump στο περιθώριο της Συνόδου των G20 (28-29 Ιουνίου) στην Οσάκα της Ιαπωνίας

Την 29η Ιουνίου 2019 – και μετά από αυτήν την συνάντηση – θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με την αγορά των S – 400 και τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Μετά από όλα αυτά ο Ερντογάν θα βρεθεί υπό την ασφυκτική πίεση , αμερικανικών οικονομικών αλλά και στρατιωτικών κυρώσεων (π.χ. διακοπή παράδοσης ανταλλακτικών για τα οπλικά συστήματα , υποβάθμιση της Τουρκικής Οικονομίας )

Στην φάση αυτή θα πρέπει να κάνει μία αποφασιστική κίνηση για να αποκαταστήσει το πληγωμένο γόητρό του στο εσωτερικό και για να μην χάσει ερείσματα στήριξης στο εσωτερικό της Τουρκίας . Θα έχει χάσει τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και θα αμφισβητείται έντονα . Τότε θα συμπίπτει και η περίοδος μετάβασης και προσωρινού κενού εξουσίας στην Ελλάδας, ασχέτως ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών .

Όλα αυτά θα τον οδηγήσουν αποφασιστικά μέσα στον Ιούλιο, το δεύτερο πλοίο – γεωτρύπανο της Τουρκίας, «Γιαβούζ» να το φτάσει στην ανατολική Μεσόγειο για γεωτρήσεις.

Μόλις αρχίσει να ¨τρυπάει¨ , όλο το παγκόσμιο γεωπολιτικό σύστημα στην περιοχή των ΗΠΑ αλλά , και η δυναμική του ΝΑΤΟ , θα ξεφτιλιστεί .

Εν τω μεταξύ η Κύπρος μας και ζωτικά εδάφη της Ελλάδας , θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα

Κατόπιν των ανωτέρω :

Εις τ όνομα της Αγίας και ομοουσίου τριάδας και εις το όνομα του Ελληνικού Λαού

Καλείτε ο πρόεδρος του «Συμβούλιου Εσωτερικής Ασφάλειας και Γεωπολιτικής Στρατηγικής »( I.S.C.S.C ) , στρατηγός ε.α ,(..) όπως συγκαλέσει την Δευτέρα 17/ Ιουνίου 2019 και ώρα 20.00 στο (..) σε απαρτία το εν λόγω συμβούλιο προκειμένου.

Συγκεκριμενοποιηθεί και προσδιοριστεί χρονικά και τοπικά ο κίνδυνος που απορρέει απ όλη την αναφερόμενη κατάσταση που διαμορφώνεται δυναμικά

Προταθούν οι ενδεδειγμένες δράσεις προκειμένου , αφενός να δρομολογηθεί επ ευκαιρίας η λύση του Κυπριακού , αφετέρου , αποφευχθεί πολεμική σύρραξη σε ελληνικό έδαφος .

Αποστείλει το πόρισμα του συμβουλίου , στα Υπουργεία που φέρουν την γεωπολιτική ευθύνη , Ελλάδος και Κύπρου.

Δημοσιοποιήσει το εν λόγω πόρισμα .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ (Υποδιοικητής)
aetos-grevena
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ