2019-06-17 00:00:33
Φωτογραφία για Εστιατόριο δεν πλήρωνε τους εργαζόμενους αν μιλούσαν στο κινητό
Κατάστημα του παγκόσμιου κολοσσού των σάντουιτς Subway, στο κέντρο του Λονδίνου, τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, για τους λάθος λόγους.

Αιτία ήταν, μία αφίσα, η οποία είχε τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση εντός του καταστήματος και η οποία ενημέρωνε τους εργαζόμενους, πως οποιαδήποτε χρήση του κινητού εν ώρα εργασίας, θα είχε άμεση επίπτωση στον μισθό τους καθώς δεν θα πληρωνόντουσαν για την συγκεκριμένη βάρδια.

Τις ίδιες συνέπειες θα είχε ο εργαζόμενος σε περίπτωση που κάποιος πελάτης υπέβαλε γραπτώς κάποιο παράπονο ή εαν το κατάστημα δεν περνούσε τον έλεγχο που θα γινόταν από τα γραφεία της μητρικής εταιρείας.

HUFFPOST UK

Οπως ανακοίνωσε η Subway, παρά το γεγονός πως όλα τα καταστήματα αποτελούν ανεξάρτητες επιχειρήσεις, είχε γίνει σύσταση στο συγκεκριμένο ιδιοκτήτη, να αναθεωρήσει τις πρακτικές του και να συμμορφωθεί με τους ισχύοντες κανονισμούς της εταιρείας και τους νόμους. Παράλληλα τον υποχρέωσε να απομακρύνει την αφίσα.

Μιλώντας στην αγγλική έκδοση της HuffPost UK, η νομικός εργατικού δικαίου Κέιτη Μαχόνεϊ, ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να έχει εφαρμογή, καθώς δεν αναφέρεται πουθενά στην σύμβαση των εργαζομένων.

Πηγή: HuffPost UK
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ