2019-06-18 19:45:03
Φωτογραφία για Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή εντολή
Στις 8 Ιουλίου η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση με ισχυρή εντολή. Στις ευρωεκλογές, οι πολίτες έβαλαν την μονογραφή για την αλλαγή πολιτικής, αλλά το βράδυ των εθνικών εκλογών, πρέπει να βάλουν την υπογραφή τους για να βγούμε από το βάλτο της στασιμότητας. Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Ν.Δ. έχει ένα ξεκάθαρο κοστολογημένο σχέδιο, ωστόσο, όπως είπε, δεν κρύβουμε τις δυσκολίες που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Από τη χρεοκοπημένη ΔΕΗ, έως τα χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, το Σεπτέμβριο θα ψηφισθεί από το βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα μειώσει το φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% αλλά και το φόρο στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Μίλησε επίσης για δύο συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11%, επισημαίνοντας ότι θα διατηρηθεί και ο μειωμένος ΦΠΑ του 6%.


Τονίζοντας ότι αδιαπραγμάτευτη αρχή μας είναι οι επενδύσεις, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένα επενδυτικά κίνητρα και προανήγγειλε την αλλαγή του χωροταξικού πλαισίου, την απλοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις, την ενίσχυση της ρευστότητας, τη μόχλευση των πόρων του πακέτου Γιούνγκερ και του ΕΣΠΑ, αλλά και την γρηγορότερη εξόφληση των οφειλών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., τόνισε ότι οι συνθήκες ρευστότητας βελτιώνονται, καθώς οι αγορές αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική ανάληψης της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο σημερινό ρεκόρ, όπου η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, υποχώρησε στο 2,6%.

Τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις

Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους, αλλά ζητώ από την πλευρά σας να επενδύσετε, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καταστρατήγηση των εργασιών σχέσεων. Αναμένω από τις επιχειρήσεις να συστρατευτούν, ωστόσο στη συμφωνία αλήθειας μεταξύ κράτους και ιδιωτικού τομέα, δεν χωρούν απολύσεις εργαζομένων, καθυστερήσεις στις πληρωμένες, μη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ενώ μιλώντας για τον κατώτατο μισθό, ανέφερε ότι το σχέδιο της Ν.Δ. προβλέπει αύξηση σε ποσοστό διπλάσιο από την αύξηση του ΑΕΠ. Να κάνετε τους εργαζόμενους συμμέτοχους στα κέρδη, και εγώ θα μειώσω τους φόρους, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκη και κάλεσε τις επιχειρήσεις θα επαναπατρίσουν τις εταιρικές καταθέσεις ύψους 10 δισ. ευρώ που είναι εξωτερικό. Τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστρέψουν και να επενδυθούν στη χώρα, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε επίσης την τήρηση των κανόνων άψογης εταιρικής διακυβέρνησης, ώστε να μην επαναληφθούν τα μεμονωμένα φαινόμενα που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, αλλά και την καταβολή των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών από τις επιχειρήσεις, διότι, η μείωσή τους, προϋποθέτει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ