2019-06-19 01:08:19
Φωτογραφία για Το ντεμπούτο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΣΟΥΡΑ - Δυναμική η πρώτη δημόσια εμφάνιση στο Δημοτικό Συμβούλιο ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Νέος Δημοτικός Σύμβουλος Ακτίου Βόνιτσας στην θέση του Νίκου Λιάπη, ο Δημήτρης Μασούρας. Ο Δημήτρης Μασούρας που είναι επικεφαλής της παράταξης "Συμφωνία Ελπίδας" παρέστη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μας ενημερώνει: 

         Την Πέμπτη 13.06.2019 συμμετείχα στο δημοτικό συμβούλιο, μετά την παραίτηση του Νίκου Λιάπη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πολίτες σε Δράση” που έλαβε μέρος στις εκλογές του 2014 όταν και είχα αναδειχθεί πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και επομένως πρώτος επιλαχών. 

        Πέραν από τους ακατάλυτους προσωπικούς δεσμούς που με συνδέουν με τον Νίκο, θα ήθελα και από αυτή τη θέση να τον ευχαριστήσω δημόσια, ως πολίτης, αλλά και συνοδοιπόρος, για τη μέχρι τώρα δημόσια παρουσία του, η οποία χαρακτηρίστηκε από ήθος, ανιδιοτέλεια, βαθιά γνώση και μαχητικότητα. Είμαι βέβαιος ότι η παρουσία αυτή θα συνεχιστεί, διότι ο δήμος μας την έχει ανάγκη, ενώ και το ενδιαφέρον του Νίκου για τα κοινά είναι πηγαίο. 


            

         Στο συμβούλιο της 13/6 απηύθυνα ερώτημα προς τη δημοτική αρχή σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την εκτέλεση του έργου ανάπλασης στην παραλία της Παλαίρου. Επισήμανα την βραδυπορία των εργασιών, η οποία έχει δημιουργήσει μια απαράδεκτη κατάσταση με σκόνη και παντελή έλλειψη φωτισμού το βράδυ, επιβαρύνοντας υπέρμετρα τους επιχειρηματίες εν τω μέσω της θερινής περιόδου, αλλά και τους τουρίστες, καθώς και τους κατοίκους, που δεν μπορούν ν’ απολαύσουν το σημείο..........  

           Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε προσωρινή λύση για τη βελτίωση του φωτισμού και έδωσε χρόνο αποπεράτωσης της μεν επίστρωσης με κυβόλιθο έως τις 7/7, ενώ του φωτισμού έως το τέλος Ιουλίου.

Από άλλες δημοτικές παρατάξεις, τέθηκαν τα εξής θέματα:

       -Η αδυναμία της Πολεοδομίας Αμφιλοχίας να εξυπηρετήσει το δήμο μας, πράγμα που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα τη στιγμή που η οικοδομή φαίνεται μετά από χρόνια να εισέρχεται σε ανοδική τροχιά. Καμία συγκεκριμένη απάντηση δεν δόθηκε από τη δημοτική αρχή, η οποία, ενώ το πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και καιρό, αγνοούσε ακόμη και το πλαίσιο αντιμετώπισής του. 

      -Η έλλειψη μέτρων πυροπροστασίας και ιδίως αντιπυρικών ζωνών. Από την πλευρά μου έθεσα και το ζήτημα των οικοπέδων εντός οικισμού, όπου παρά την ύπαρξη νομοθετικού πλαισίου, η δημοτική αρχή δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, επικαλούμενη την έλλειψη πόρων, αλλά φοβούμενη προφανώς το πολιτικό κόστος. Το βέβαιο δυστυχώς είναι ότι δεν υπάρχει κανένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο σχέδιο πολιτικής προστασίας, ενώ και η θετική πρωτοβουλία για σύσταση εθελοντικών ομάδων, ουδέποτε προχώρησε. 

          Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είχαν περιορισμένη εμβέλεια, λόγω της νομοθετικής απαγόρευσης για λήψη αποφάσεων πριν και μετά τις εκλογές, πλην περιπτώσεων εξαιρετικά επειγουσών και απροβλέπτων, καθώς και για συγχρηματοδοτούμενα έργα. 

        Συγκεκριμένο θέμα της ημερήσιας διάταξης δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Επειδή όμως πρόκειται για ζήτημα με ποικίλες προεκτάσεις, επιφυλάσσομαι να επανέλθω όταν θα έχουμε πλήρη εικόνα των αναγκαίων στοιχείων. 

     Τέλος, δεσμεύομαι ότι θα καταβάλω κάθε αναγκαία προσπάθεια για την αναμετάδοση των δημοτικών συμβουλίων μέσω διαδικτύου, ώστε να είναι η ενημέρωση των δημοτών ακόμα πληρέστερη.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ