2019-06-19 07:30:52
Φωτογραφία για 29 συμβουλές για το καλοκαίρι για όσους ζουν με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Το καλοκαίρι, οι περισσότεροι από εμάς ενοχλούμαστε από τη ζέστη. Για έναν ασθενή με Πολλαπλή Σκλήρυνση, όμως, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, για όσους ζουν με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας(Πολλαπλή Σκλήρυνση), ο θερμότερος καιρός μπορεί να φέρει μια νέα σειρά προβλημάτων, επιδεινώνοντας τα συμπτώματα και κάνοντας τη ζωή αρκετά άβολη.

Τα πιο συχνά συμπτώματα που θα παρατηρήσετε, αν η ζέστη έχει γίνει αφόρητη, είναι κόπωση, δυσκολία στη συγκέντρωση, πόνος και θολή όραση.

Πρακτικά, τα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης επιδεινώνονται με τη ζέστη -και δεν χρειάζεται το θερμόμετρο να χτυπάει πάνω από 40 βαθμούς. Ακόμα και μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος μπορεί να έχει άσχημες επιπτώσεις.

Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα ενός ασθενούς με πολλαπλή σκλήρυνση δεν μπορεί να ρίξει την θερμοκρασία του με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε ένα υγιές σώμα.


Μπορεί να είναι μια πρόκληση, κρατώντας δροσερό το μέσω της θερινής θερμότητας, αλλά υπάρχουν και τρόποι που μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη.

Πρόσληψη υγρών

Κατά τους θερμότερους μήνες, είναι σημαντικό να πίνετε πολλά κρύα ποτά για να είστε ενυδατωμένος και να αντικαταστήσετε τα υγρά που χάνετε στον ιδρώτα. Κάντε συνήθεια να μεταφέρετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό.

Αν έχετε προβλήματα με την ουροδόχο κύστη, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το πιπίλισμα των παγοκύβων λειτουργεί καλύτερα για να σας κρατήσει πιο δροσερό παρά να πάρετε πολλά περισσότερα επιπλέον υγρά.

Αποφύγετε τα ποτά που αφυδατώνουν το σώμα όπως ο καφές, το κόλα και τα αλκοολούχα ποτά.

Η μεταβολική θερμότητα στο σώμα αυξάνεται με την κατανάλωση μεγάλων γευμάτων ή γευμάτων που περιέχουν υψηλές ποσότητες πρωτεϊνών. Αποφύγετε την αύξηση της μεταβολικής θερμότητας τρώγοντας αρκετά μικρότερα γεύματα ή σνακ, παρά μεγάλα γεύματα κάθε μέρα και περιορίστε την ποσότητα πρωτεΐνης που τρώτε.

Το τσάι από χρυσάνθεμα έχει ιδιότητες ψύξης, οι οποίες αναφέρθηκαν επίσης για να σας βοηθήσουν.

Είδη ένδυσης

Φορέστε χαλαρά ρούχα από συνθετικές ίνες που επιτρέπουν στο σώμα να αναπνεύσει, συμπεριλαμβανομένων των εσώρουχων και των νυχτερινών ενδυμάτων.

Αποφύγετε τις κάλτσες νάιλον και γενικά τις κάλτσες.

Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα ρούχα που αντικατοπτρίζουν τις ακτίνες του ήλιου και όχι πιο σκούρα ρούχα που τις απορροφούν.

Φορέστε ένα πλατύ καπέλο όταν βρίσκεστε στον ήλιο.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να φοράτε ένα καπέλο που έχει τοποθετηθεί στην κατάψυξη για μια ώρα πριν.

Ένα υγρό μαντήλι γύρω από το λαιμό μπορεί να σας βοηθήσει και να σας δροσίσει.

Φορέστε ανοιχτά παπούτσια ή σανδάλια για να επιτρέψετε στα πόδια να αναπνέουν.

Αγοράστε ένα σουτιέν που κατασκευάζεται από μικροΐνες και επιτρέπει τη ροή του αέρα.

Τα ανοικτά γιλέκα, τα περιλαίμια και άλλα προϊόντα μπορούν να φορεθούν και να προσφέρουν ανακούφιση, αν θέλετε να περάσετε λίγες ώρες σε εξωτερικούς χώρους.

Δροσίστε το σώμα σας

Οι κρέμες μετά την ηλιοθεραπεία που περιέχουν αλόη βέρα βοηθούν στην ψύξη του δέρματος.

Κάντε μια βουτιά στην πισίνα ή στη θάλασσα αν μπορείτε, αν δεν έχετε κάνει ένα δροσερό ντους ή μπάνιο.

Εφαρμογή κρύου νερού ή πάγου σε ορισμένα μέρη του σώματος θα βοηθήσει να μειώσετε τη θερμοκρασία του σώματος. Δοκιμάστε στους καρπούς, στους αστραγάλους, στη πλάτη, στα γόνατα, στους εσωτερικούς αγκώνες και στους εσωτερικούς μηρούς.

Τοποθετήστε μια μικρή πετσέτα σε μια σακούλα στο ψυγείο για λίγες ώρες και στη συνέχεια, βάλτε την πίσω από την πλάτη σας εάν πρόκειται να ταξιδέψετε σε ένα ζεστό αυτοκίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ανοίξτε τις πόρτες και τα παράθυρα στο σπίτι σας το πρωί για να δημιουργήσετε μια δροσερή ατμόσφαιρα.

Εάν δεν υπάρχει αεράκι, κλείστε τις κουρτίνες ή τα παντζούρια για να κρατήσετε το σπίτι σκοτεινό και δροσερό.

Γυμναστείτε σε χώρους με κλιματισμό.

Ρυθμίστε την ημέρα σας για να κάνετε οποιαδήποτε δουλειά γύρω από το σπίτι ή τον κήπο σας το πρωί, πριν ανεβεί η θερμοκρασία.

Επιλέξτε εύκολα γεύματα που δεν απαιτούν προετοιμασία και πολύ χρόνο σε μια ζεστή κουζίνα.

Διατηρώντας δροσερή τη νύχτα

Εάν ο κλιματισμός είναι έξω από τον προϋπολογισμό σας, επενδύστε σε φορητούς ανεμιστήρες που μπορούν να τοποθετηθούν στο υπνοδωμάτιο και το καθιστικό. Ένα παγωμένο μπουκάλι νερό μπροστά από τον ανεμιστήρα θα δημιουργήσει δροσερό αέρα.

Κρατήστε ανοικτές τις κουρτίνες του υπνοδωματίου ή τις περσίδες που κλείσατε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, έτσι η θερμότητα να μην συσσωρεύεται στο δωμάτιο.

Επιλέξτε βαμβακερά σεντόνια και μαξιλάρια με φυσικές ίνες.

Κάντε ένα δροσερό ντους ή μπάνιο λίγο πριν πέσετε στο κρεβάτι.

Βάλτε το μαξιλάρι σας στην κατάψυξη για μισή ώρα πριν πάτε για ύπνο.

Ανοίξτε το παράθυρο για να δημιουργήσετε λίγη δροσιά για μια ώρα πριν πάτε για ύπνο αν δεν έχετε κλιματισμό.

Πηγή: multiplesclerosisnewstoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ