2019-06-19 08:43:28
Φωτογραφία για Φεύγουν μονάδες κάθε ημέρα για Καστελόριζο!
Του Γιάννη Συμεωνίδη

Στο Πεντάγωνο, όπως πληροφορείται το Politik, φοβούνται για πολύ θερμό επεισόδιο τύπου Ιμίων στη θάλασσα του Καστελόριζου για το χρονικό διάστημα από την επομένη των επαναληπτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, στις 23 Ιουνίου, μέχρι και την πρώτη εβδομάδα μετά από τις δικές μας βουλευτικές εκλογές, στις 7 Ιουλίου.

Κι αυτό γιατί στρατιωτικές πηγές εκτιμούν πως ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την προεκλογική μας περίοδο και το ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα έχει καθίσει για τα καλά στις καρέκλες της προκειμένου να στείλει τα μηνύματά του πέρα από την κυπριακή ΑΟΖ και στην Ελλάδα.

Γι’ αυτόν το λόγο έχουν σταλεί τις τελευταίες ημέρες, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, ενισχύσεις σε έξι με εφτά πολύ μικρά νησιά και βραχονησίδες, ενώ ιδιαιτέρως έχει ενισχυθεί το Καστελόριζο με μικρές μονάδες που αναχωρούν σε καθημερινή βάση από λιμάνι της Ανατολικής Αττικής.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, μάλιστα, εκτιμάται πως θα είναι ακόμα πιο επιθετικός στην περίπτωση που κερδίσει οριστικώς και τελεσιδίκως την Κωνσταντινούπολη ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο αντίπαλος του εκλεκτού του, του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, αποδίδουν την αποχαλιναγώγηση του κ. Ερντογάν και στο φόβο του πως ΗΠΑ και Ρωσία επανασχεδιάζουν το χάρτη της Μέσης Ανατολής δίχως να τον λαμβάνουν υπόψη.

Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί έχουν δεσμευτεί στην Αθήνα πως θα μας παρέχουν έγκαιρη ενημέρωση, χάρη στους δορυφόρους τους κι όχι μόνο, στην περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά έχει αποκλειστεί οποιαδήποτε στρατιωτική παρέμβαση στην περιοχή της Ουάσιγκτον και του Τελ Αβίβ υπέρ της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κι ο Μητσοτάκης επιλέγει αξιωματικό

Στο Πεντάγωνο, επίσης, κυκλοφορεί πως ο επόμενος υπουργός Άμυνας στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ θα είναι και πάλι ανώτατος αξιωματικός, όπως κι ο σημερινός Βαγγέλης Αποστολάκης.

Τα ονόματα τα οποία κυκλοφορούν πιο έντονα είναι του στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου, καθώς και του πρώην αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ