2019-06-19 18:47:17
Φωτογραφία για O ΙΣΑ καλεί τον Υπουργό Υγείας να αποκαταστήσει αμέσως την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων
O ΙΣΑ καλεί τον Υπουργό Υγείας να αποκαταστήσει αμέσως την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων

• Για την υποβάθμιση φέρει ακέραιη την ευθύνη ο Υπουργός όπως προκύπτει και από την απάντηση που έστειλε στον ΙΣΑ, η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τη διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ να αποκαταστήσουν άμεσα την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, για την υποβάθμιση του οποίου φέρουν ακέραιη ευθύνη όπως προκύπτει και από την απάντηση που έστειλε στον ΙΣΑ, η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κ. Ο. Ιορδανίδου.

Ειδικότερα η κ. Ιορδανίδου υποστηρίζει στην επιστολή της προς τον ΙΣΑ, ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε με τη συνταξιοδότηση των δύο ιατρών του Κέντρου Υγείας στις αρχές του έτους, γεγονός για το οποίο η διοίκηση της ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας ήταν ενημερωμένοι εντούτοις δεν έλαβαν εγκαίρως τα μέτρα προκειμένου να καλυφθεί το κενό που ήταν αναμενόμενο να δημιουργηθεί.


Η δε έλλειψη συμμετοχής στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων που επικαλείται στην επιστολή της η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ είναι απόρροια της αποτυχημένης πολιτικής του Υπουργείου Υγείας που όχι μόνο δεν δίνει κίνητρα στους γιατρούς για την κάλυψη των κενών θέσεων αλλά τους αντιμετωπίζει με απαξίωση όσον αφορά τις οικονομικές απολαβές και τις επαγγελματικές συνθήκες.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το Κέντρο Υγείας Μεγάρων είναι αποτέλεσμα της αποτυχημένης πολιτικής του Υπουργείου Υγείας που έχει τινάξει στον αέρα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Μια δημόσια δομή ιδιαίτερα σημαντική για την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της περιοχής υποβαθμίζεται και μάλιστα μέσα στην τουριστική περίοδο γιατί η πολιτεία δεν προέβλεψε εγκαίρως να καλύψει το κενό που ήταν αναμενόμενο ότι θα δημιουργηθεί. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να αποκαταστήσει άμεσα την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας για να μη κινδυνεύσουν ζωές.»
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ