2019-06-19 21:24:15
Φωτογραφία για Αποστολάκης: Θέμα χρόνου η απομάκρυνση της 32 ΤΑΞ ΠΖΝ από το «ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ» (HXHTIKO)
Δήλωσε ο υπουργός Άμυνας από το Στεφανοβίκειο και δεσμεύτηκε για ισοδύναμα

Θέμα χρόνου και μέχρι να ολοκληρωθεί η προετοιμασία των υποδομών που ξεκίνησε στον Αυλώνα και στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, αλλά και να βρεθούν αντίστοιχα ισοδύναμα για την περιοχή, αποτελεί η μεταφορά της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «Μοράβας», τόνισε σε δηλώσεις του από το Στεφανοβίκειο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, όπου παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης των ελικοπτέρων Chinook και Kiowa Warrior στον Ελληνικό Στρατό.

Ερωτηθείς για το φλέγον για την τοπική κοινωνία θέμα, ο υπουργός επανέλαβε ότι επιχειρησιακά είναι λάθος που η 32η Ταξιαρχία βρίσκεται στο Βόλο και δημιουργεί πολλά προβλήματα, που έχει εξηγήσει στους τοπικούς βουλευτές, τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο.

Ο ίδιος είπε ότι η Ταξιαρχία θα παραμείνει στο Βόλο, μέχρι να ετοιμαστούν οι εγκαταστάσεις στα δύο σημεία που θα μεταφερθεί, ενώ θα ληφθεί μέριμνα για να μη μείνει η όλη χωρίς στρατιωτική παρουσία και να μη χαθούν οικονομικοί πόροι.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, οι επιχειρησιακοί σχεδιασμοί των Ενόπλων Δυνάμεων, δε θα πρέπει να είναι μονομερείς όπως απαιτεί η τοπική κοινωνία, για δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες που δημιουργούνται.

Τέλος, τόνισε ότι γίνονται οι προετοιμασία για την υποδοχή των Πεζοναυτών στα δύο στρατόπεδα, που δεν ολοκληρώθηκαν ακόμη.

HXHTIKO:

(ΠΗΓΗ: magnesianews.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ