2019-06-20 10:00:21
Φωτογραφία για Keep Treating – Η καμπάνια της Astra Zeneca για τους ασθενείς που επιβιώνουν από καρδιακή προσβολή
1 στις 5 ασθενείς που επιβιώνουν από καρδιακή προσβολή εμφανίζουν ένα δεύτερο καρδιαγγειακό επεισόδιο κατά το πρώτο έτος.

Όπως όλα τα όργανα έτσι και η καρδιά, χρειάζεται συνεχή παροχή αίματος. Η ξαφνική μείωση ή απώλεια ροής αίματος σε ένα μέρος του καρδιακού μυός προκαλεί καρδιακή προσβολή ή έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η κύρια αιτία εμφράγματος του μυοκαρδίου είναι η απόφραξη της αρτηρίας που τροφοδοτεί με αίμα την καρδιά. Αυτό συμβαίνει λόγω των λιπαρών αποθέσεων που σχηματίζονται στα τοιχώματα των αρτηριών όταν αποκολλώνται ή προκαλούν βλάβη σχηματίζοντας θρόμβους. Εάν ο θρόμβος εμποδίζει την αρτηρία που τροφοδοτεί την καρδιά μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή. Εάν σχηματιστεί θρόμβος σε ένα αγγείο που τροφοδοτεί τον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η καρδιακή προσβολή προκαλεί πάντα μόνιμη βλάβη και αν κάποιος έχει υποστεί στο παρελθόν ένα επεισόδιο δυστυχώς υπάρχει κίνδυνος να υποστεί και δεύτερο ή να πάθει εγκεφαλικό. Είναι σημαντικό λοιπόν για τους ασθενείς να αναλάβουν δράση για να αποτρέψουν μελλοντικά προβλήματα φροντίζοντας τον εαυτό τους και την υγεία της καρδιάς τους.


Ο χρόνος που χρειάζεται για την αποκατάσταση εξαρτάται από το μέγεθος της βλάβης στον καρδιακό μυ. Η αποκατάσταση περιλαμβάνει τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης άλλης καρδιακής προσβολής μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι ασθενείς για να μειώσουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης καρδιακής προσβολής.

Συμμόρφωση και λήψη της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγήςΔιακοπή καπνίσματοςΔιαχείριση βάρουςΣωματική άσκησηΥγιεινή διατροφήΧαμηλή κατανάλωση αλκοόλ

Η ταινία μικρού μήκους The Attack που πραγματοποιήθηκε από την Havas Lynx σε συνεργασία με την AstraZeneca κέρδισε πέρυσι το χάλκινο λιοντάρι στο Cannes Lions International Festival of Creativity και τις κατηγορίες Best Craft και Short Film στο Clio Health. Σκοπός της ταινίας είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου επανεμφάνισης καρδιακής προσβολής.

Πηγή:

http://farmakotrimmata.gr

https://www.keeptreating.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ