2019-06-20 11:24:51
Φωτογραφία για Ξανά καταιγίδες από το μεσημέρι - Έρχεται μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο
Το... ίδιο έργο για 12η στη σειρά ημέρα, θα «παρουσιάσει» ο καιρός την Πέμπτη, καθώς θα

επαναληφθεί το σκηνικό με τον αρχικά αίθριο καιρό και τη ζέστη, με τις βροχές και τις έντονες καταιγίδες να παίρνουν τη σκυτάλη από το μεσημέρι και μετά.

Την Τετάρτη, η Αττική και ιδιαίτερα οι ανατολικές περιοχές, επλήγησαν από ισχυρότατες καταιγίδες, οι οποίες συνοδεύτηκαν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα, όπως δείχνει και ο χάρτης που ακολουθεί:

Ιδιαίτερα επλήγη η Ανατολική Αττική, όπου έβρεχε καταρρακτωδώς από την 1 το μεσημέρι, μέχρι περίπου τις 15:00, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και υπόγεια. Η πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 80 κλήσεις για άντληση υδάτων, κυρίως από υπόγειους χώρους. Οι περισσότερες ήταν από την περιοχή της Παλλήνης, του Γέρακα, της Αγίας Παρασκευής και του Χαλανδρίου. Η καταιγίδα διήρκεσε περίπου δύο ώρες και τα φαινόμενα κόπασαν περίπου στις 15:30 το απόγευμα.


Η πρόβλεψη για την Πέμπτη

Λίγες νεφώσεις όπου γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και τις θερμές ώρες της ημέρας και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα περιμένουμε και την Πέμπτη. Τα φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Αστατο καιρό με τοπικές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Πρόβλεψη για Παρασκευή

Την Παρασκευή η κατάσταση βελτιώνεται και ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου στα ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σαββατοκύριακο με μίνι καύσωνα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου πιθανόν να

εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ