2019-06-20 19:12:33
Φωτογραφία για Πέθανε ο υποστράτηγος ε.α. Δημήτριος Χούτας από την Κεχρινιά Βάλτου
Πέθανε χθες σε ηλικία 80 χρονών ο υποστράτηγος ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτριος Χούτας. Γεννήθηκε το 1939 στην Κεχρινιά και ολοκλήρωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο Αμφιλοχίας.

Στην συνέχεια κατατάχθηκε στην Ελληνική Αστυνομία (Αστυνομία Πόλεων) και φοιτούσε παράλληλα στην Πάντειο Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Επιστημών της οποίας και υπήρξε διπλωματούχος.

Με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 εκδιώχθηκε από την Αστυνομία Πόλεων για τα δημοκρατικά του φρονήματα.

Στη διάρκεια της επταετίας εργάστηκε όπου μπόρεσε για την επιβίωση της οικογένειάς του, παρακολουθώντας ταυτόχρονα μαθήματα στη Νομική Σχολή Αθηνών. Το 1974 με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας επανήλθε στην Ελληνική Αστυνομία και για χρόνια υπηρέτησε στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Τη δεκαετία του 1980 υπήρξε ο πρώτος Διευθυντής Εκπαίδευσης που καθιέρωσε την πρακτική της συνεργασίας των Αστυνομικών Σχολών με τους πανεπιστημιακούς δασκάλους.


Μέχρι τότε τη διδασκαλία την αναλάμβαναν αποκλειστικά ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί. Ήταν στενός συνεργάτης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Νίκωνα Αρκουδέα με τον οποίο διατηρούσε προσωπική φιλία.

Το 1990 προβιβάστηκε στο βαθμό του ταξιάρχου, αναλαμβάνοντας Επιθεωρητής Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα, αντιμετωπίζοντας τότε με επιτυχία τη μαζική φυγή Αλβανών από την πατρίδα τους με το άνοιγμα των ελληνοαλβανικών συνόρων.

Ο Δημήτριος Χούτας ήταν παντρεμένος με την Παναγιώτα Ζησιμοπούλου από το Αιτωλικό και είχε δύο παιδιά, τον Κώστα και την Αλεξάνδρα και δύο εγγόνια τη Μαργαρίτα και τον Δημήτρη. Ανιψιός σου, γιος του μικρότερου αδερφού του, είναι ο αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας Νίκος Χούτας.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου στον ΙΝ Αγίου Βησσαρίωνα στην Κεχρινιά στις 1:00 το μεσημέρι.

e-maistros.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ