2019-06-21 08:30:12
Φωτογραφία για Αυτές είναι οι 10 πιο προσβάσιμες ευρωπαϊκές πόλεις για τα άτομα με αναπηρία
Ποιες από τις πόλεις της Ευρώπης που επισκέπτεται συχνά ο κόσμος είναι η πιο προσβάσιμη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες; Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Alpharooms έβαλε κάτω τους αριθμούς και συνέκρινε τις συγκοινωνίες, τα τουριστικά αξιοθέατα (εξέτασε 15 αξιοθέατα ανά πόλη ως προς τη βοήθεια που παρέχουν, τις προσαρμοστικές τουαλέτες, τις περιγραφικές ξεναγήσεις, την πρόσβαση για τα αναπηρικά αμαξίδια και το πάρκινγκ) και τα ξενοδοχεία (τα πέντε καλύτερα σε κάθε πόλη με βάση το Tripadvisor) σε δέκα από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης για να ελέγξει πως τα πάνε ως προς την προσβασιμότητα για τα άτομα που την έχουν ανάγκη.

Αυτές είναι οι δέκα πιο φιλικές πόλεις της Ευρώπης για τα Αμεα, σύμφωνα με την Alpharooms10. Παρίσι

Το Παρίσι έχει επιδείξει μεγάλη πρόοδο σε θέματα προσβασιμότητας. Ωστόσο, έρχεται στην τελευταία θέση της λίστας που δημιούργησε η Alpharooms ως προς τις δημόσιες συγκοινωνίες καθώς μόλις οι 65 από τους 302 σταθμούς της πόλης είναι εντελώς προσβάσιμοι σε όλους. Τα ξενοδοχεία και τα αξιοθέατα της πόλης του Φωτός χρειάζονται βελτίωση επίσης, καθώς βρίσκονται στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα.


9. Πράγα

Η Πράγα έχει τα λιγότερο προσβάσιμα αξιοθέατα και μουσεία μεταξύ των δέκα πόλεων που μελετήθηκαν καθώς σε πολλά είναι αδύνατη η πρόσβαση σε αναπηρικά αμαξίδια και το πάρκινγκ κοντά στους χώρους. Η θέση της πόλης και για τα ξενοδοχεία είναι στον πάτο της λίστας.

8. Ρώμη

Η Ρώμη βρίσκεται στην όγδοη θέση της κατάταξης με τα αξιοθέατα να καταλαμβάνουν την υψηλότερη θέση για την πόλη (έβδομη θέση), ενώ οι συγκοινωνίες και τα ξενοδοχεία την όγδοη και ένατη αντίστοιχα.

7. Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη κατέχει την εντυπωσιακή τρίτη θέση ως προς τις συγκοινωνίες, αλλά την όγδοη για την προσβασιμότητα σε τουριστικά αξιοθέατα. Ιστορικά αξιοθέατα όπως η La Sagrada Familia  και το πάρκο Γκιουέλ δεν έχουν αναβαθμιστεί ακόμη.

6. Μιλάνο

Το Μιλάνο δεν καταλαμβάνει σε καμία από τις τρεις κατηγορίες χαμηλότερη από την έκτη θέση. Συγκεκριμένα, κατατάσσεται τρίτη ως προς την προσβασιμότητα στα ξενοδοχεία, πέμπτη στις δημόσιες συγκοινωνίες και έκτη στα αξιοθέατα, ξεπερνώντας την Ρώμη και στις τρεις κατηγορίες.

5. Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ τα πηγαίνει καλά ως προς τα τουριστικά αξιοθέατα, αλλά όχι και τόσο καλά στις άλλες δύο κατηγορίες. Η μετακίνηση φιγουράρει στην έβδομη θέση, ενώ η διαμονή στην όγδοη.

4. Λονδίνο

Το Λονδίνο κατατάσσεται στην πρώτη θέση τόσο ως προς τα τουριστικά αξιοθέατα, όσο και ως προς τα ξενοδοχεία. Το Παλάτι του Μπάκινχαμ και ο Πύργος του Λονδίνου είναι τα δύο πιο προσβάσιμα αξιοθέατα. Ωστόσο, το Λονδίνο παίρνει την απογοητευτική (σε σύγκριση με τις άλλες κατηγορίες) ένατη θέση στη συγκοινωνία, εξαιτίας του  πολύ παλιού μετρό της πόλης.

3. Βερολίνο

Το Βερολίνο μπορεί να μην κατέλαβε κάποια πρωτιά αλλά είχε καλές θέσεις και στις τρεις κατηγορίες. Δεύτερο στα ξενοδοχεία, τέταρτο στη συγκοινωνία και πέμπτο στα αξιοθέατα.

2. Βιέννη

Η Βιέννη αναδείχθηκε δεύτερη στις δημόσιες συγκοινωνίες αλλά και στην προσβασιμότητα γενικά. Η Alpharooms ανακάλυψε ότι σχεδόν το 95% των σταθμών είναι προσβάσιμοι σε όλους. Επίσης, εμβληματικά αξιοθέατα, όπως τα ανάκτορα Σένμπρουν, είναι εντελώς προσβάσιμα επίσης.

1. Δουβλίνο

Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας είναι η πιο προσβάσιμη πόλη στην Ευρώπη, παίρνοντας την πρώτη θέση στις δημόσιες συγκοινωνίες, τη δεύτερη στα τουριστικά αξιοθέατα και την τέταρτη στα ξενοδοχεία. Οι εγκαταστάσεις της μπύρας Guinness είναι ένα από τα πιο προσβάσιμα αξιοθέατα παγκοσμίως.

mikropragmata.lifo.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ