2019-06-21 09:21:47
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ: Σκανδαλώδης παράταση της θητείας των Διοικητών του ΕΣΥ την ημέρα προκήρυξης των εθνικών εκλογών
Με την επίμαχη υπουργική απόφαση, η οποία μάλιστα δημοσιεύθηκε την ημέρα προκήρυξης

των εκλογών, δηλαδή στις 10 Ιουνίου 2019, παρατείνεται η θητεία 42 Διοικητών και 7 αναπληρωτών Διοικητών

Το περιεχόμενο υπουργικής απόφασης που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, και η οποία περιέχει 49 "ρουσφέτια" για ισάριθμα στελέχη του ΕΣΥ, με κομματική ταυτότητα ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίμαχη υπουργική απόφαση, η οποία μάλιστα δημοσιεύθηκε την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, δηλαδή στις 10 Ιουνίου 2019, παρατείνεται η θητεία 42 Διοικητών και 7 αναπληρωτών Διοικητών, θητεία που σε όλες τις περιπτώσεις έληγε εντός της προεκλογικής ή της μετεκλογικής περιόδου.

"Ο κ. Πολάκης φρόντισε να εξασφαλίσει τους εκλεκτούς για λίγο καιρό ακόμα, και παράλληλα τους δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης τους από την επόμενη κυβέρνηση. Έχει πει άλλωστε πολλές φορές ο κ. Πολάκης ότι σκοπός είναι η κατάληψη του κράτους, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται να επιβεβαιώνεται" λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.


Όπως υπενθυμίζει στην ανακοινωσή της η Ομοσπονδία, η ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης με την επιλογή στελεχών από Εθνικό Μητρώο είναι δέσμευση της χώρας προς τους δανειστές. Στο πλαίσιο αυτό οι Διοικητές και οι αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων θα πρέπει να επιλέγονται από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης με βάση τον Νόμο 4369/2016. Η σύσταση του Μητρώου Στελεχών έπρεπε να γίνει από 13.7.2016, ωστόσο ουδέν έχει υλοποιηθεί αναφορικά με το Μητρώο οπως προέβλεπε ο σχετικός νόμος. Αντιθέτως, αυτό που έσπευσε να κάνει η κυβέρνηση, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, ειναι να ψηφίσει τον Νόμο 4600/2019, άρθρο 159, με το οπόιο δίνει τη δυνατότητα παράτασης των σημερινών Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων.

Δείτε εδώ την απόφαση
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
VW Transporter
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
VW Transporter
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ