2019-06-21 10:00:37
Φωτογραφία για ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΖΩΕΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ
Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας όλοι οι αρμόδιοι και «αναρμόδιοι» συνεχίζουν να αγνοούν προκλητικά το δίκαιο αίτημα μας για προσλήψεις νοσηλευτών, διασωστών του ΕΚΑΒ και γιατρών στο Π.Ι. Γενναδίου.

Έχουν αφήσει μια περιοχή με 30000 κόσμο, με μέση χιλιομετρική απόσταση 80 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο μόνο με δύο αγροτικούς γιατρούς και έναν δημοτικό υπάλλυλο οδηγό δημοτικού ασθενοφόρουπου κάνει εθελοντικά όλες τις δουλειές στο Π.Ι. Γενναδίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Π.Ι. Γενναδίου εφημερεύει στη καλύτερη περίπτωση 14 από τις 30 ημέρες κάθε μήνα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα περιστατικών που έχουν συμβεί τον τελευταίο μήνα που αναδυκνείουν το μέγεθος του προβλήματος:

1. Συνταξιούχος κάτοικος χωριού της περιοχής μας έπαθε έμφραγμα στις 03:00 το βράδυ. Καλούσε στο Π.Ι. Γενναδίου, όμως δεν εφημέρευε εκείνο το βράδυ και δεν απαντούσε κανείς. Ευτυχώς βρήκε στο τηλέφωνο μια γειτόνεισα του η οποία και τον μετέφερε στο Κ.Υ. Αρχαγγέλου και από εκεί διακομήστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.


2. Παιδί 4 χρονών έπαθε αλεργικό σοκ, ευτυχώς συνέβη σε μέρα που λειτουργούσε το ιατρείο και σώθηκε, διαφορετικά θα έπρεπε οι δικοί του να τρέχουν όσο πιο γρήγορα γίνεται να προλάβουν να φτάσουν έγκαιρα στο Κ.Υ. Αρχαγγέλου.

3. Ηληκιομένος στο χωριό Προφύλια έπεσε και χτύπησε και είχε την τύχη να εφημερεύει το ιατρείο, όμως το δημοτικό ασθενοφόρο δεν είχε καύσιμα! Τελικά αφού βρέθηκαν χρήματα από κατοίκους της περιοχής, ξεκίνησε ο οδηγός του ασθενοφόρου μόνος του για την διακομηδή διότι ο αγροτικός γιατρός δεν μπορεί βάσει νόμου να εγκαταλείψει το ιατρείο. Όταν έφτασε στην Προφύλια δεν μπορούσε φυσικά να σηκώσει μόνος του τον ηλικιομένο ενώ δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν και οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού, τελικά βρέθηκαν εθελοντές από άλλα χωριά και μεταφέρθηκε ο άνθρωπος στην Ρόδο.

Δυστηχώς στις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής της κυβέρνησης δεν υπήρχε χρόνος για προκυρήξη προσλήψεων στην δημόσια υγεία που σύμφωνα με τα επίσημα κρατικά στοιχεία οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 30000. Επίσης κανένα κόμμα από τους διεκδικητές της κυβερνητικής εξουσίας δεν δεσμεύεται στο πρόγραμμα του για προσλήψεις στην υγεία, ούτε για αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προυλογισμό για την δημόσια υγεία που τα τελευταία 10 χρόνια μειώνονται συνεχώς.

Γι’ αυτούς τους λόγους καλούμε όλους τους νοτιοροδίτες να συσπειρωθούν το επόμενο διάστημα στην επιτροπή αγώνα κατοίκων Νότιας Ρόδου. Διότι αν δεν αγωνιστούμε οι ίδιοι για τα ζητήματα που μας αφορούν παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας, τα πράγματα θα χειροτερεύουν συνεχώς σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας.

Ζητάμε εδώ και τώρα να προσληφθούν στο Π.Ι. Γενναδίου νοσηλευτές, διασώστες του ΕΚΑΒ και γιατροί σε αριθμό ικανό να λειρουργεί το ιατρείο 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες τον χρόνο.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ