2019-06-21 11:36:01
Φωτογραφία για ΗΔΙΚΑ: Εφαρμογή νέου θεραπευτικού πρωτοκόλλου Ελκώδους Κολίτιδας και νόσου Crohn
Η ΗΔΙΚΑ προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν την ασφάλεια της ιστοσελίδας αλλά και την εφαρμογή νέων θεραπευτικών πρωτοκόλλων, χωρίς τη χρήση των οποίων δεν μπορεί ο ιατρός να συνταγογραφήσει τα σκευάσματα των νόσων αυτών.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις:

Ανακοίνωση 1:

Οι διαγνώσεις των θεραπευτικών πρωτοκόλλων Ελκώδους Κολίτιδας και Νόσου Crohn θα συνταγογραφούνται αποκλειστικά μέσω πρωτοκόλλων.

Σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 26-6-2019 οι ICD10 διαγνώσεις των θεραπευτικών πρωτοκόλλων "Ελκώδης Κολίτιδα" και "Νόσος Crohn" θα συνταγογραφούνται αποκλειστικά μέσω των αντίστοιχων θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

Αναρτήθηκε:19/6/19 - 2:36 μ.μ.

Ανακοίνωση 2:

Eφαρμογή πρωτοκόλλου TLS 1.2

Σας υπενθυμίζουμε ότι από την Παρασκευή 21-6-2019 η κρυπτογράφηση των διακινούμενων δεδομένων για τις διαδικτυακές εφαρμογές της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του πρωτοκόλλου TLS 1.2. (βλ. σχετικές ανακοινώσεις http://tiny.cc/tfbg8y και http://tiny.cc/7hbg8y).


Παρακαλούνται οι χρήστες ιατροί και φαρμακοποιοί να προβούν στους σχετικούς ελέγχους και πιθανές απαιτούμενες ενέργειες πριν την εκπνοή της προθεσμίας, σύμφωνα με τις οδηγίες (http://www.idika.gr/files/TLS_1_2_instructions.pdf) που αναρτήθηκαν στις 4 Ιουνίου στο https://www.e-prescription.gr, ώστε να εκμεταλλευτούν τη λειτουργία του help desk σε περίπτωση που χρειαστούν κάποια βοήθεια. (Υπενθυμίζεται ότι το help desk δε λειτουργεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.)

Οι χρήστες ιατροί και φαρμακοποιοί που κάνουν χρήση τρίτων εφαρμογών που συνδέονται στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μέσω API θα ενημερωθούν για την ημερομηνία αποκλειστικής εφαρμογής του πρωτοκόλλου TLS 1.2 με νεότερη ανακοίνωση.

Ανακοίνωση 3:

Αλλαγές στην εμφάνιση της λίστας θεραπευτικών πρωτοκόλλων στο ΣΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι από αύριο Πέμπτη 20-6-2019, τα θεραπευτικά πρωτόκολλα συνταγογράφησης θα εμφανίζονται, στη σχετική λίστα αναζήτησης, ταξινομημένα ανά θεραπευτική κατηγορία για λόγους ευκολότερης και ταχύτερης αναζήτησης από τον ιατρό.

Αναρτήθηκε:19/6/19 - 2:18 μ.μ.
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ