2019-06-22 00:55:04
Φωτογραφία για Εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ: Έφτασαν τις 233.618 οι συντάξεις σε εκκρεμότητα
Σε 233.618 ανέρχεται ο αριθμός των αιτήσεων για συντάξεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα σε όλους τους τομείς του ΕΦΚΑ και Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των δύο ταμείων κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π., οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις στον ΕΦΚΑ εκτιμώνται σε 105.000, στο γενικό λογιστήριο του κράτους ο συνολικός αριθμός των εκκρεμών αιτήσεων είναι 45.500 (εκπαιδευτικοί, στρατιωτικοί, νοσοκομειακοί κ.ά.), ενώ στο υπερ επικουρικό (ΕΤΕΑΕΠ) ο αριθμός των αιτήσεων για εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις ανέρχεται σε 108.118.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ταμεία, Αντώνης Κουρούκλης, «παραμένουμε σ’ αυτό το συγκεντρωτικό μέγεθος στο οποίο καταφέραμε να φτάσουμε με εντελώς εμπειρικό τρόπο και με τη βοήθεια των συναδέλφων διότι δυστυχώς, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΕΦΚΑ – με ευθύνη της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ – είναι χειραγωγημένα».


Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, «οι Επιμέρους κατηγοριοποιήσεις και ταξινομήσεις – ελαστικές και ανελαστικές περιπτώσεις, ληξιπρόθεσμες και μη ληξιπρόθεσμες κ.λ.π. – ουσιαστικά θολώνουν την πραγματική εικόνα στην οποία εμείς καταλήξαμε λαμβάνοντας στοιχεία από τα τμήματα συντάξεων των Ταμείων».

Του Στέλιου Παπαπέτρου

[email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ