2019-06-22 15:44:38
Φωτογραφία για Τροποποιεί τον κανονισμό η ΕΠΟ – Πέφτει στον έναν χρόνο η ποινή του Σαββίδη!
Μια αλλαγή στον κανονισμό της ΕΠΟ θα ρίξει την ποινή αποκλεισμού του Ιβάν Σαββίδη

από τα τρία χρόνια στον έναν. Από τα τρία χρόνια στον έναν θα πέσει η ποινή του Ιβάν Σαββίδη από μια τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ η οποία πρόκειται να επικυρωθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Livesport, μια αλλαγή η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μπορεί να δίνει κανονικά το «παρών» στο γήπεδο στους αγώνες της ομάδας του καθώς έχει ήδη εκτίσει τον έναν χρόνο.

Η ποινή επιβλήθηκε στον Σαββίδη στις 29 Μαρτίου 2018 για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ με το όπλο στη ζώνη του. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι κανονικά η ποινή του έληγε στις 29 Μαρτίου 2021.

Κάτι που όμως φαίνεται ότι δεν θα ισχύσει.

Ποια θα είναι η αλλαγή;

Στο άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ περί απειλών και εκφοβισμού αναφέρεται:


«Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα, ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιοδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές ή με άλλο άμεσο ή έμμεσο τρόπο, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία έως πέντε έτη».

Αυτή την περίοδο συζητείται η τροποποίησή του ως εξής «Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα, ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιοδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή έμμεσο τρόπο θα τιμωρείται με χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο έως ένα έτος».

Πηγή: www.sport-fm.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ