2019-06-22 17:14:04
Φωτογραφία για Ελπιδοφόρος: «Θέμα τιμής» η ανοικοδόμηση του εκκλησίας του Αγίου Νικολάου
Αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

ο οποίος ενθρονίζεται σήμερα. Με πνεύμα συνεννόησης, αποφασιστικότητα, αισιοδοξία, ενότητα με οικουμενική παιδεία και πολυσυλλεκτικές γνώσεις και προσωπικότητα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις με ευχέρεια λόγου απέναντι στις προκλήσεις αλλά και χιούμορ επιβεβαιώνοντας τα θετικά μηνύματα που κυριάρχησαν από την πρώτη στιγμή της εκλογής του. Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου χθες στην Νέα Υόρκη αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά θέματα και στην αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της Θεολογικής σχολής της Χάλκης κάνοντας σαφές το πρόγραμμα που έχει ήδη οργανώσει για την Αρχιεπισκοπή της Αμερικής.

Ως πρώτη προτεραιότητα ο νέος Αρχιεπίσκοπος, που έχει ήδη δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις και αισιοδοξία στην ομογένεια που τον υποδέχτηκε με ενθουσιασμόμ είναι η αποπεράτωση του Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν κάνοντας αναφορά στην υποχρέωση απέναντι στους πιστούς που έδωσαν τα χρήματα. Ο Σεβασμιότατος τόνισε ότι είναι θέμα τιμής και υπερηφάνειας . Σε ότι αφορά στα προβλήματα που υπάρχουν σημείωσε ότι κάθε ζωντανός οργανισμός έχει προβλήματα και είναι λογικό και υγιές φαινόμενο κάθε ζωντανού οργανισμού.


Σε ότι αφορά στο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ο οποίος ήταν καθηγούμενος για πολλά χρόνια στην Χάλκη δήλωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα του εστιάζοντας στο ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση καθώς, όπως είπε, είναι ακριβό το τίμημα που πληρώνει η Τουρκία να κρατά κλειστή τη σχολή. «Πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα να βοηθήσουμε την Τουρκία να υπάρξει επωφελής λύση για όλες τις πλευρές», ανέφερε.

Σε ότι αφορά στα ελληνοτουρκικά σχολίασε: «Εμείς οι Έλληνες είμαστε λαός που ανθίζει σε καιρό ειρήνης δεν θέλουμε τον πόλεμο αλλά είμαστε γενναίοι. Ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα εργασθώ για την Ειρήνη».

Ερωτηθείς για την Κύπρο, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια στην Κωνσταντινούπολη και στον ξεριζωμό της δικής του οικογένειας που ήρθε στην Ελλάδα. «Καταλαβαίνω πολύ καλά το θέμα και ως Αρχιεπίσκοπος θα εργασθώ για την επίλυσή του», πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αγάπη και τον σεβασμό που έχει για τον προκάτοχό του Δημήτριο, ο οποίος ήταν από τα πρώτα άτομα που συνάντησε ερχόμενος στην Νέα Υόρκη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ