2019-06-23 14:30:34
Φωτογραφία για Μεξικό: Παρατάσσεται στρατός στα σύνορα με τις ΗΠΑ
Στην περιοχή του Ρίο Μπράβο, ενός ποταμού με μικρή ροή, που αποτελεί φυσικό σύνορο, το Γαλλικό Πρακτορείο διαπίστωσε την παρουσία στρατιωτικών της Εθνοφρουράς, πέραν των ομοσπονδιακών αλλά και των τοπικών αστυνομικών.

Η παρουσία των μελών της Εθνοφρουράς επικρίθηκε από τον ιερέα Φρανσίσκο Χαβιέρ Καλβίγιο, διευθυντή του Σπιτιού του Μετανάστη στη Σιουδάδ Χουάρες, μεξικανική πόλη που γειτονεύει με το Ελ Πάσο της αμερικανικής Πολιτείας Τέξας. Το Μεξικό «κάνει τη δουλειά των ΗΠΑ», επισήμανε σε δημοσιογράφους.

Εξαιτίας της έλευσης κυμάτων παράτυπων μεταναστών, κυρίως από χώρες της κεντρικής Αμερικής, που διαπερνούν τη μεξικανική επικράτεια τους τελευταίους μήνες στην προσπάθειά τους να φθάσουν στις ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έθεσε σκληρούς όρους στη μεξικανική κυβέρνηση, απειλώντας τη ότι θα επέβαλε τιμωρητικούς δασμούς σε όλα τα αγαθά μεξικανικής προέλευσης που εισάγει η χώρα του εάν δεν ανακοπούν οι ροές μεταναστών και αιτούντων άσυλο.


7.000 μέλη της Εθνοφρουράς

Βάσει της αρχικής συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες, η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δεσμεύθηκε να αναπτύξει 7.000 στελέχη της νεοσύστατης Εθνοφρουράς στο νότιο τμήμα της χώρας, αλλά και να ενισχύσει η φρούρηση των βόρειων συνόρων. Οι αριθμοί που αφορούν την ανάπτυξη στρατευμάτων στον βορρά δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμοι.

Τις τελευταίες ημέρες ομάδες μεταναστών, κυρίως από την κεντρική Αμερική, αλλά και από την Κούβα και τη Βενεζουέλα, προσπαθούν να ξεγλιστρήσουν από τα ενισχυμένα μέτρα των μεξικανικών αρχών.

Με τα λιγοστά υπάρχοντα τους και τα παιδιά τους στα χέρια, οι παράτυποι μετανάστες αυτοί προσπαθούν να περάσουν την κοιλάδα στα σύνορα και να ζητήσουν άσυλο από τις αμερικανικές αρχές

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν πρόσφατα ρεκόρ συλλήψεων παράτυπων μεταναστών. Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τις ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών και προσφύγων απειλή για την «εθνική ασφάλεια» της χώρας του
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ