2019-06-23 16:07:35
Φωτογραφία για Με μαχητικά και drone η Τουρκία στη Διεθνή Αεροπορική Έκθεση στο Παρίσι
Επίδειξη δύναμης την ώρα που η ΕΕ συζητά κυρώσεις για την προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ  Ως επίδειξη δύναμης κρίνεται η παρουσία της Τουρκίας στην

53η Διεθνή Αεροπορική Έκθεση η οποία φιλοξενείται στο αεροδρόμιο Le Bourget, στο Παρίσι.

Η έκθεση είναι η αρχαιότερη και σημαντικότερη της αεροπορικής βιομηχανίας στον κόσμο και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Στο πλαίσιο της πραγματοποιούνται εκτός των άλλων και εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις.

Ο αριθμός των επαγγελματιών του κλάδου αλλά και απλών φίλων των αεροπλάνων που προσέρχονται αγγίζει τις 150 χιλιάδες τα τελευταία χρόνια. Πρωταγωνιστές στην φετινή έκθεση που θα διαρκέσει ως 25 Ιουνίου θα είναι τα νέας γενιάς αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα (drones) αλλά και τα νέα ιδιωτικά λίαρ τζετ. Από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες και αυτή του F35A, του πλέον σύγχρονου μαχητικού αεροσκάφους της Lockheed Martin.

Η Τουρκία ήταν παρούσα στο Le Bourget με ένα επιβλητικό περίπτερο στο οποίο δέσποζε ένα πρωτότυπο δικό της μαχητικό το TF-X σε κλίμακα 1 προς 1 και drone τουρκικής κατασκευής. Το TF-X είναι η πρώτη προσπάθεια της Τουρκίας να κατασκευάσει ένα δικό της μαχητικό. Πρόκειται για μαχητικό 5ης γενιάς που ενσωματώνει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το F35. Παράλληλα πραγματοποίησε και επίδειξη με το ελικόπτερο τους το TAI/AgustaWestland T129 ATAK.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Κωνσταντίνα ανάβει τα decks
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Κωνσταντίνα ανάβει τα decks
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ