2019-06-23 16:48:30
Φωτογραφία για Παρά τις μεθοδεύσεις, ξανά πρώτη η παράταξη Εξαδάκτυλου με 48%
Ολοκληρώθηκαν οι επεισοδιακές επαναληπτικές εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), οι οποίες ανέδειξαν και πάλι πλειοψηφούσα παράταξη τη ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, που πρόσκειται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για την ίδια παράταξη που είχε εκλεγεί στις προηγούμενες αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στις αρχές Μαρτίου, τα αποτελέσματα των οποίων δεν επικύρωσε με την υπογραφή του ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, καταγγέλλοντας λαθροχειρία και νοθεία στην εκλογική διαδικασία.

Η απόφαση του Υπουργού είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και είχε οδηγήσει τους γιατρούς στα δικαστήρια. Οι επαναλληπτικές εκλογές διεξήχθησαν τελικά το Σάββατο 22 Ιουνίου και ανέδειξαν και πάλι ως πρώτη δύναμη την παράταξη ΔΗΚΙ - ΕΝΟΣΥ, με δεύτερη σε πλειοψηφία την παράταξη Ενωτική - ΔΗΚΙ -που πρόσκειται επίσης, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΙΣ: Με 48% προηγείται η ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ

Η παράταξη που εκπροσωπείται από τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο έλαβε το ποσοστό του 48%. Με αφορμή το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών, ο επικεφαλής της ΔΗΚΙ - ΕΝΟΣΥ δήλωσε:

"Οι γιατροί των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας υπερψήφισαν για άλλη μία φορά την παράταξη ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ για τη Διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 22 Ιουνίου, έπειτα από την παράνομη απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών που νομίμως διεξήχθησαν στις 3 Μαρτίου 2019. Με τις νέες αρχαιρεσίες, η ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ κερδίζει ποσοστό 48% και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος περνά και πάλι στη Διοίκηση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος για δεύτερη φορά είναι ο πλειοψηφών σύμβουλος του ΔΣ του ΠΙΣ. Οι γιατροί απέδειξαν στην πράξη ότι η αντιδημοκρατική παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στα εσωτερικά του ιατρικού κόσμου, δεν μπορεί να επιβληθεί".

ΠΙΣ: Τα αποτελέσματα αναλυτικά

Στις επαναληπτικές εκλογές ψήφισαν 345 εκλέκτορες, κατεγράφησαν 2 λευκά και κανένα άκυρο.

Αναλυτικά:

ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ (Ν.Δ. – Εξαδάκτυλος) - 164 ψήφοι - 7 έδρες (είχε 9 τον Μάρτιο)

Ενωτική-ΔΗΚΙ (Ν.Δ. – Βασιάδης) - 62 ψήφοι - 3 έδρες 

Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ) - 38 ψήφοι - 2 έδρες (είχε 2 τον Μάρτιο)

ΑΠΚΙ (ΚΙΝΑΛ) - 27 ψήφοι - 1 έδρα

ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) - 25 ψήφοι - 1 έδρα

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) - 14 ψήφοι – 1 έδρα

Στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών (ΑΠΣΙ), η ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ έλαβε ποσοστό 58,8%.

ΠΙΣ: Επεισόδιο με τον αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ)

Επεισόδιο κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, σημειώθηκε όταν δεν επετράπη στον αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) κ.Φώτη Πατσουράκο να ψηφίσει εκ μέρους του απόντα Προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη, προσκομίζοντας σχετική εξουσιοδότηση.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ