2019-06-23 21:03:17
Φωτογραφία για Ζωή Βαρέλη Στεφανίδη: «Οι πολίτες πιστεύω ότι θα εμπιστευτούν ξανά το ΣΥΡΙΖΑ...»
Η Ζωή Βαρέλη Στεφανίδη, είναι υποψήφια βουλευτής στην Ανατολική Αττική, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, με το συνδυασμό Δύναμη Ζωής, στο πλευρό της Ρένας Δούρου. με αρκετά καλή παρουσία, καθώς κατέλαβε την τρίτη θέση. Η Ζωή Βαρέλη Στεφανίδη, είναι μητέρα της Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντό, Κατερίνας Στεφανίδη.

Γυμνάστρια στο επάγγελμα, χρόνια ενεργή πολίτης, είπε ναι στο Αλέξη Τσίπρα και στον σκληρό στίβο της Ανατολικής Αττικής.

Η Ζωή Βαρέλη Στεφανίδη, μίλησε στο Dionyos Press τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πιστεύει ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ και θα απορρίψουν τις δυνάμεις της χρεοκοπίας.  

Πιστεύετε στη ρήση που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός «Κι όμως γυρίζει»; Βεβαίως, γυρίζει γιατί οι εκλογές αυτές έχουν ένα νέο και πολύ σημαντικό διακύβευμα.

Οι πολίτες μετά από τόσα χρόνια μνημονίων, την πρώτη φορά που ψήφισαν μετά από 4 περίπου χρόνια, έστειλαν ένα μήνυμα δυσαρέσκειας, που φυσικά εισέπραξε το κόμμα που κυβερνά.


Στις εκλογές 7ης Ιουλίου όμως θα αποφασίσουν αν θα εμπιστευτούν το κόμμα που τους οδήγησε στην έξοδο από τα μνημόνια ή θα επιτρέψουν να αναλάβουν τα ηνία της χώρας οι πολιτικές δυνάμεις του παρελθόντος που την οδήγησαν στη χρεοκοπία. Έτσι μπροστά σε αυτό το δίλημμα οι πολίτες πιστεύω ότι θα εμπιστευτούν ξανά το ΣΥΡΙΖΑ και θα απορρίψουν τις δυνάμεις της χρεοκοπίας.  

Και πώς γυρίζει; Γυρίζει με τη σωστή ενημέρωση των πολιτών και για το έργο του ΣΥΡΙΖΑ και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η επιστροφή των φαντασμάτων του παρελθόντος.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο τους πολίτες για το έργο του ΣΥΡΙΖΑ που αποσιωπήθηκε από την πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Τα μέσα αυτά εξυπηρετώντας συμφέροντα που δεν σχετίζονται με τις ανάγκες των πολιτών καθόριζαν τη ατζέντα με παραποιημένα ή και fake news και αφιέρωναν ελάχιστο ή και καθόλου χρόνο στις επιτυχίες και το έργο της κυβέρνησης..

Επίσης, θα πρέπει να ενημερώσουμε για τους κινδύνους επανόδου στην περίοδο των μνημονίων, αναφέροντας και το παράδειγμα της Αργεντινής, αν η νεοφιλελεύθερης απόκλισης ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Τέλος οφείλουμε να αναφέρουμε με απόλυτα σαφή τρόπο ότι σε περίπτωση διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ το κοινωνικό κράτος θα αντικατασταθεί από τους νόμους της αγοράς, τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα θα εξαφανιστούν σε όφελος όχι της μεσαίας τάξης αλλά των λίγων και εκλεκτών.

Αν ο λαός ενημερωθεί σωστά και λάβει όλα αυτά υπόψη, ΝΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ.

Γιατί να ψηφίσει κάποιος ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιουλίου;

Για να διασφαλίσει ότι το κοινωνικό κράτος δεν θα καταστραφεί σε όφελος της δήθεν επιχειρηματικότητας και ατομικής πρωτοβουλίας.

Για να αποτρέψει την εμπορευματοποίηση του αγαθού της υγείας.

Για να αποτρέψει την υποχώρηση ή και εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα της επιχειρηματικότητας και των δήθεν επενδύσεων.

Για να διασφαλίσει την πραγματική ανάκαμψη της μεσαίας τάξης.

Για να μη γυρίσουν όσοι οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

 Ποιο θεωρείται το κορυφαίο πεπραγμένο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ θεωρώ ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έβγαλε τη χώρα από την ασφυκτική επιτήρηση των δανειστών και έδωσε στη Ελλάδα το δικαίωμα να καθορίζει το μέλλον της με οικονομικά προγράμματα που συντάσσει η ίδια και όχι οι Βρυξέλλες. Η χώρα κέρδισε την εμπιστοσύνη των αγορών αλλά και των εταίρων της σε βαθμό που να μπορεί να δανειστεί με όρους και επιτόκια που δεν είχε δει για δεκαετίες.

 Έδωσε υποσχέσεις που δεν τήρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ; Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με υποσχέσεις που αποδείχθηκαν μη άμεσα υλοποιήσιμες τον Ιανουάριο του 2015. Το Σεπτέμβριο του 2015 υπέβαλε νέο πρόγραμμα για έγκριση από τον Ελληνικό λαό και ότι υποσχέθηκε τότε το τήρησε. Μπορεί να μη το τελείωσε αλλά το τήρησε. Και για να το ολοκληρώσει  δεν πρέπει να επιστρέψουμε στο παρελθόν της χρεοκοπίας της οικονομίας αλλά και των αξιών.

 Γιατί αποφάσισες να είσαι υποψήφια;

Σε όλη μου τη ζωή υπήρξα ενεργός πολίτης με επιθυμία προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Τώρα λοιπόν που έχω χρόνο να αφιερώσω αλλά και διακατέχομαι από την  επιθυμία να προστατεύσω τις αρχές και τις αξίες του κοινωνικού κράτους που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει και να προστατεύσει, αποφάσισα να δεχθώ την πρόταση που μου έγινε.

Αλέξης Τσίπρας. Είναι ένας σύγχρονος ηγέτης; Αυτό νομίζω ότι το αναγνωρίζουν ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Χωρίς να έχει πίσω του το μηντιακό σύστημα που έχουν οι γόνοι πολιτικών οικογενειών, πήρε ένα κόμμα του 3% και το έκανε κυβέρνηση.

Ως κυβερνήτης πήρε αποφάσεις που μόνο μεγάλοι ηγέτες θα αποτολμούσαν. Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια που ήταν αποτέλεσμα της απόφασης να συμβιβαστεί προσωρινά έστω παραβαίνοντας και τις αρχές του, έφερε την τελική επιτυχία και τον ανέδειξε σε μεγάλο ηγέτη που κέρδισε την αναγνώριση  όλων των ξένων ηγετών.

Τέλος η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών απέδειξε ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος μπροστά στην υπηρέτηση του πραγματικού συμφέροντος της πατρίδας και αυτό είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό ενός μεγάλου ηγέτη.

www.dionysospress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ