2019-06-24 00:00:31
Φωτογραφία για «Bόμβες» από τον Ι.Μάζη: «Εάν γίνει φινλανδοποίηση της Κύπρου η Τουρκία θα...»
Την άποψη πως είναι λάθος να ξεχωρίζουμε το ζήτημα της Κύπρου από αυτό της Ελλάδας ως προς την τουρκική προκλητικότητα εξέφρασε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Μάζης μιλώντας στα «Ακραία Φαινόμενα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει Έλληνας πολιτικός ο οποίος όταν τοποθετήσει η Τουρκία ένα τρυπάνι έξω από το Καστελόριζο θα δυσκολευτεί να δώσει τη δέουσα εντολή. Δηλαδή ως προς αυτό είμαι ήσυχος» είπε αρχικά ο κ. Μάζης και πρόσθεσε: «Εγώ ανησυχώ για το γεγονός ότι στην Κύπρο αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα και προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε το ζήτημα της Κύπρου από το ζήτημα της Ελλάδας, ως προς την τουρκική προκλητικότητα.

Εάν η Κύπρος περάσει σε μία φινλανδοποίηση ως προς την Τουρκία να ξέρετε ότι από εκεί και πέρα η Τουρκία θα μπορεί να εκβιάζει όλη τη Δύση. Η Κύπρος δεν είναι ένας απλός γεωγραφικός χώρος. Είναι λάθος να ξεχωρίζουμε τα δύο ζητήματα».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη ότι δεν υπάρχει Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας – Κύπρου ο κ. Μάζης σημείωσε: «Εγώ είμαι υπέρ του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος. Είμαι υπέρ της αναβίωσης του. Υπάρχει και δεν έχει φύγει πουθενά, απλώς αδρανοποιήθηκε».
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ