2019-06-24 11:14:11
Φωτογραφία για Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας - Ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις το πρωί στη Βόρεια Ελλάδα
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στη Βόρεια

Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τη Δευτέρα από νωρίς το πρωί θα επηρεαστούν η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ σταδιακά και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πρόσκαιρα η Ήπειρος.

Με βάση τις υφιστάμενες προβλέψεις δεν φαίνεται να επηρεάζονται περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, επισημαίνει σε Tweet η Περιφέρεια.

Πιο αναλυτικά, οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση τη Δευτέρα, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο θα διατηρηθούν γενικά σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Δυτική Κρήτη στους 36-37 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Από την Τρίτη η θερμοκρασία στη χώρα μας θα υποχωρήσει, ενώ αντίθετα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης θα εκδηλωθεί έντονο κύμα καύσωνα.


Αναλυτικότερα, αύριο θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο θα αυξηθούν, δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με ενδεχομένως τοπικά έντονα φαινόμενα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, ενώ οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 17 έως 36, στην Ήπειρο από 18 έως 35 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 38, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 20 έως 37 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νοτιότερα πελάγη 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα βορειότερα πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται τη Δευτέρα αρκετή ζέστη και λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς και από τις απογευματινές βόρειοι σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών βροχών ή καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ