2019-06-25 00:00:35
Φωτογραφία για Διαρροή-«βόμβα»: Σε κέντρα κατασκοπείας έχουν μετατραπεί τουρκικές πρεσβείες & προξενεία σε 20 χώρες – Δείτε τα έγγραφα
Σύμφωνα με έγκυρα έγγραφα του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών που αποκτήθηκαν από την γνωστή ιστοσελίδα Nordic Monitor, αποκαλύπτεται πως οι τουρκικές πρεσβείες και τα προξενεία έχουν γίνει εργαλεία κατασκοπείας στα χέρια των ισλαμιστών ηγετών της Τουρκίας.

Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι οι τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές σε όλο τον κόσμο, συστηματικά κατασκοπεύουν τους επικριτές του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγκεντρώνουν πληροφορίες για τους Τούρκους που ζουν στην εξορία και στην συνέχεια τις διαβιβάζουν στην Άγκυρα Η τουρκική κυβέρνηση επωφελείται τα μέγιστα από τα δίκτυα αυτά και τις «οργανώσεις της τουρκικής διασποράς» υπέρ-Ερντογάν και έχει μετατρέψει τις πρεσβείες και τα προξενεία της σε κέντρα πληροφοριών, όπου συγκεντρώνονται πληροφορίες για τους επικριτές του Τούρκου προέδρου και των συναφών οργανώσεων.

Στη συνέχεια, οι εκθέσεις πληροφοριών που απέκτησαν οι τουρκικές διπλωματικές αποστολές, χρησιμοποιούνται σε ποινικές υποθέσεις για τη διατήρηση της συνεχούς εκστρατείας εκφοβισμού και σιωπής των αντιπάλων του καθεστώτος.


Η επίσημη αλληλογραφία που διαβιβάστηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών στο Γενικό Εισαγγελέα της Άγκυρας αποδεικνύει και πάλι πως οι Τούρκοι διπλωμάτες συλλέγουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες όλων όσων κριτικάρουν τον Τούρκο ηγέτη, καταγράφουν τις οργανώσεις τους και τα ονόματά τους, σαν να ήταν μέρος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η αλληλογραφία περιλαμβάνει δύο CD, το πρώτο από τα οποία περιέχει σύμφωνα με επιστολή, πληροφορίες για τους κορυφαίους επικριτές του καθεστώτος Ερντογάν σε χώρες προτεραιότητας.

Ο στόχος παρατίθεται ως το κίνημα Gülen και αφορά ομάδα πολιτών που ασχολείται με την εκπαίδευση, τον διαθρησκειακό και διαπολιτισμικό διάλογο και το φιλανθρωπικό έργο σε πολλές χώρες.

Το κίνημα καθοδηγείται από τον Τούρκο Μουσουλμάνο μελετητή Fethullah Gülen, επικριτή του Εντογάν για τη διαφθορά και την βοήθεια και συνδρομή της τουρκικής κυβέρνησης σε ένοπλες τζιχαντιστικές ομάδες στη Συρία και σε άλλες χώρες.

Το έγγραφο επισημαίνει ότι οι Τούρκοι διπλωμάτες και οι προξενικοί αξιωματούχοι συγκέντρωσαν πληροφορίες για «ανθρώπους σε 20 χώρες» όπου το κίνημα θεωρείται πιο ενεργό.

Το δεύτερο CD περιλαμβάνει λεπτομέρειες της δομής του κινήματος σε κάθε χώρα, παρουσιάζοντας πλήρη κατάλογο των ανθρώπων που πιστεύεται ότι συνδέονται με το κίνημα.

Το έγγραφο επίσης επιβεβαιώνει τη μεγάλη δραστηριότητα κατασκοπίας που διεξάγουν οι τουρκικές διπλωματικές αποστολές, η οποία φαίνεται να είναι πρωτοφανής στο πεδίο και την έκταση της.

Σύμφωνα με ένα μεταγενέστερο κείμενο στο έγγραφο, οι κατάλογοι διανεμήθηκαν στο τουρκικό υπουργείο δικαιοσύνης, στον τουρκικό Οργανισμό Πληροφοριών (MIT) και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας, για να αναληφθούν περαιτέρω διοικητικές ή νομικές ενέργειες εναντίον συγκεκριμένων ατόμων, με τιμωρία των συγγενών τους τους και με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων στην Τουρκία.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι τουρκικές ενώσεις διασποράς κατηγορήθηκαν ότι λειτουργούσαν ως το μακρύ χέρι του καθεστώτος Ερντογάν στην Ευρώπη και ορισμένες από αυτές έχουν τεθεί υπό επιτήρηση από υπηρεσίες πληροφοριών των χωρών που βρίσκονται.

Επίσημο ηλεκτρονικό μήνυμα από το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στο Ρότερνταμ για παράδειγμα, καλεί τους Τούρκους υπηκόους στις Κάτω Χώρες να αναφέρουν τους επικριτές του προέδρου Ερντογάν, κάτι που δημοσιοποιήθηκε από τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Εμείς διερωτόμαστε απλά ήταν τυχαία η χρονική συγκυρία που έθεσε θέμα δήθεν καταπάτησης των ανθρωπίνων της μουσουλμανικής μειονότητας στην δυτική Θράκη το τουρκικό ΥΠΕΞ; Δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση.

Δείτε τα έγγραφα:
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ