2019-06-25 22:48:41
Φωτογραφία για Κατηγορούμενος για δολοφονία Φύσσα: Χρυσαυγίτες με απειλούσαν για να πω ότι εγώ προέτρεψα τον Ρουπακιά!
Συνταρακτικές αποκαλύψεις στη δίκη της ΧΑ - «Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι, ότι είδες φασαρία

και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους» είπε ο Τσακανίκας στον κατηγορούμενο Δήμου - «Μου είπε να καταθέσω στις αρχές ό,τι μου έλεγε γιατί διαφορετικά θα με έβρισκαν και θα με σκότωναν διότι "τους προδότες εμείς τους σκοτώνουμε"»

Σε απειλές που δέχθηκε αλλα και... νουθεσίες από το ηγετικό στελέχος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γ. Τσακανίκα ώστε να δηλώσει στις αστυνομικές αρχές ότι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είχε βρεθεί τυχαία στο Κερατσίνι και ότι τηλεφώνησε στον Γιώργο Ρουπακιά επειδή είδε φασαρία, αναφέρθηκε σήμερα στην απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο κατηγορούμενος Γιώργος Δήμου.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, είχε τηλεφωνήσει στον Γιώργο Ρουπακιά, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και ενώ ο καθ´ομολογία δολοφόνος του 34χρονου μουσικού είχε συλληφθεί και βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα.


Όπως ανέφερε στην απολογία του σήμερα στο δικαστήριο ο Δήμου, την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο κατηγορούμενος Τσακανίκας του τηλεφώνησε και του ζήτησε να μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογειών κατ´εντολή του βουλευτή Λαγού. Τελικά, το ραντεβού αυτό, όπως είπε ο κατηγορούμενος, έγινε στους Αγίους Αναργύρους δίπλα στο σπίτι του.

Σε αυτή τη συνάντηση προσήλθε, σύμφωνα με τον Δήμου, μόνο ο Τσακανίκας, ο οποίος του είπε: «Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι, οτι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους». Και όλα αυτά, όπως υποστήριξε ο Δήμου, διότι ήταν ο μοναδικός που είχε τηλεφωνήσει εκείνο το βράδυ στον Ρουπακιά.

Όπως ανέφερε ο Δήμου, ο ίδιος απάντησε στον Τσακανίκα: «Μη με ανακατεύεις με τέτοια. Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα εγώ θα πω την αλήθεια. Πάτε καλά; Θα με μπλέξετε σε μια δολοφονία;».

Πρόεδρος: Τι καταλάβατε όταν σας έλεγε ότι θα ανοίξουν τα τηλέφωνα Κατηγορούμενος: Ότι ο Τσακανίκας με προέτρεπε να πω ότι εγώ προέτρεψα τον Ρουπακιά να πάει να σκοτώσει το παλικάρι.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι δέχθηκε απειλές από τον Τσακανίκα τρεις φορές, ενώ αρκετές φορές, όπως είπε, δέχθηκε και απειλητικά τηλεφωνήματα. «Στη συνάντηση ο Τσακανίκας μου είπε ότι θα μου κάνουν το βίο-αβίωτο και ότι καλύτερα να μην είχα γεννηθεί. Μου είπε να καταθέσω στις αρχές ό,τι μου έλεγε γιατί διαφορετικά θα με έβρισκαν και θα με σκότωναν διότι "τους προδότες εμείς τους σκοτώνουμε". Εγώ ήμουν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής και γράφτηκα στην Τοπική της Νίκαιας για να παίρνω τρόφιμα....».

Τι είπε για Ρουπακιά, Πατέλη

Όπως είπε ο κατηγορούμενος Δήμου, τηλεφώνησε εκείνο το βράδυ πρώτη φορά στον Ρουπακιά, όταν έλαβε ένα sms από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας. Τότε ο Ρουπακιάς του είπε να τηλφωνήσει στο στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλη. «Πήγα στην Τοπική μαζί με τον Σκάλκο (επίσης κατηγορούμενος) με μηχανάκι αλλά ήταν κλειστή. Υπήρχαν στα 5 μέτρα μηχανάκια με δύο άτομα πάνω. Ήταν ο Κομιανός χωρίς κράνος. Ρώτησα τον Κομιανό γιατί είναι κλειστή η Τοπική. Μου είπε "πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε". Ξεκινήσαν τα μηχανάκια και εξαφανίστηκαν. Εγώ με τον Σκάλκο πήγαμε να βάλουμε βενζίνη, Ακούγαμε σειρήνες και βλέπαμε περιπολικά. Είπα στον Σκάλκο ότι κάτι πρέπει να έχει γίνει. Την άλλη ημέρα το πρωί έμαθα τι είχε γίνει» ανέφερε ο Δήμου.

Πρόεδρος: Όταν φτάσατε σπίτι πήρατε κάποιον;

Κατηγορούμενος: Πήρα τον Ρουπακιά και μου είπε: "Με έχουν πιάσει, με έχουν στο τμήμα. Μου είπε να πάρω τον Πατέλη. Τηλεφώνησα στον Πατέλη και απάντησε η σύζυγός του, η οποία μου είπε: "Ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιάς, μη λές πολλά από το τηλέφωνο".

Την επόμενη ημέρα, όπως ανέφερε στη συνέχεια της απολογίας του ο Δήμου, του τηλεφώνησε ο Σκάλκος και του είπε ότι έχουν πιάσει τον Ρουπακιά γιατί είχε σκοτώσει ένα άτομο.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ