2019-06-26 00:05:28
Φωτογραφία για Κατηγορούμενος Κομιανός στη δίκη της ΧΑ: Δεν ξέρω τίποτα, από την τηλεόραση έμαθα για τη δολοφονία Φύσσα
Σοκαρισμένος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και... προσβεβλημένος από όσα

του είχε καταλογίσει νωρίτερα ο συγκατηγορούμενός του, Γιώργος Δήμου, δήλωσε, σήμερα, κατά την απολογία του στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης-Βασίλειος Κομιανός.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι έμαθε πως ο Γιώργος Ρουπακιάς δολοφόνησε τον 34χρονο μουσικό Παύλο Φύσσα από την τηλεόραση την επόμενη ημέρα του εγκλήματος. Ο ίδιος ανέφερε πως το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013 (τα ξημερώματα της 18ης δολοφονήθηκε ο μουσικός) είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τους συγκατηγορούμενούς του, Πατέλη και Τσακανίκα, και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο Αιγάλεω. «Με τον Τσακανίκα νομίζω ότι μίλησα μια φορά, για να τον ρωτήσω αν ήξερε κάτι για τον Ρουπακιά. Μου απάντησε ότι ήταν σπίτι του και πως δεν γνώριζε κάτι. Απορώ γιατί έμπλεξε και αυτός» είπε ο κατηγορούμενος.


- Πρόεδρος: Τελικά άλλη ενημέρωση είχατε εκείνο το βράδυ, ότι συνέλαβαν τον Ρουπακιά;

- Κατηγορούμενος: Όχι, την άλλη ημέρα το είδα στην τηλεόραση και είχα σοκαριστεί.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις της έδρας αναφορικά με την ενημέρωση που μπορεί να είχε για τη δολοφονία Φύσσα, ο Κομιανός ανέφερε: «Εγώ, ο Τσακανίκας και κάποια άλλα άτομα βρεθήκαμε στα γραφεία του Πειραια, δύο με τρεις μετά την ανθρωποκτονία. Συζητούσαμε για τη δολοφονία, πως έγινε και γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Βασικά ήμασταν όλοι σε σοκ, γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Μέχρι και σήμερα τι ακριβώς έγινε και γιατί, εγώ δεν το έχω μάθει».

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα στραφεί νομικά κατά του συγκατηγορουμένου του, Γ. Δήμου, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αναφέρει στο δικαστήριο ότι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013, ο Κομιανός του είπε έξω από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας: «Πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας και πάμε να τους απελεύθερώσουμε». Όπως είπε ο Κομιανός, ο Δήμου «λέει ψέματα και παίζει κάποιο ρόλο...».

- Πρόεδρος: Γιατί ο Δήμου να πει μόνο για σας; Τόσοι άλλοι ήταν - Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω...

Ακόμη, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα, και ότι δεν έχει πάει ποτέ στην καφετέρια «Κοράλι». Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα «ο Ρουπακιάς να μας εξηγήσει τι έγινε εκείνο το βράδυ», επαναλαμβάνοντας ότι σοκαρίστηκε από τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.

- Μέλος δικαστηρίου: Ναι, αλλά έχουμε ακούσει συνομιλίες, που κάποιοι επιχαίρουν για το θάνατο του Φύσσα...

- Κατηγορούμενος: Ναι, αλλά δεν είμαι εγώ, αυτοί δεν είναι άνθρωποι.

Τέλος, ανέφερε ότι σήμερα δεν έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή, διότι, όπως είπε, ένας από τους όρους που του επιβλήθηκαν κατά την αποφυλάκιση, ήταν να μην έχει σχέση με τους συγκατηγορουμένους του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ