2019-06-26 09:27:11
Φωτογραφία για Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων: Η άγρια μάχη στο παρασκήνιο μεταξύ υπ.Υγείας και ΕΟΦ! Ο ρόλος του Μεγάρου Μαξίμου
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR 

Φωτιά άναψαν τα φάρμακα και η ανατιμολόγησή τους λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και ο κουρνιαχτός δεν λέει ακόμη να κοπάσει. Κι ενώ όλη η αγορά ανέμενε το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων εδώ και εβδομάδες, ο υπουργός Υγείας καθυστερούσε επιδεικτικά.

Ήταν άλλωστε οι φημολογούμενες αυξήσεις στις τιμές πολλών φαρμάκων ευρείας κυκλοφορίας, που έκαναν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να είναι επιφυλακτική.

Για το θέμα των αυξήσεων πάντως ήταν ενημερωμένοι και οι Σύλλογοι ασθενών, που ανέμεναν με αγωνία τις σχετικές ανακοινώσεις όπως και οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Δεν είναι άλλωστε λίγο να αυξάνονται οι τιμές κοντά σε 2500 φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας και συνεπώς να αυξηθούν και οι συμμετοχές των ασθενών εν μέσω κρίσης.

Όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρότι υπήρχαν ήδη αντιδράσεις για την αύξηση των τιμών ακόμη και εσωτερικά στο ΣΥΡΙΖΑ, σφύριζε αδιάφορα.


Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος Ήταν άλλωστε γνωστό στην αγορά εδώ και καιρό ότι η ΝΔ ετοιμαζόταν να σηκώσει ψηλά τη σημαία των αυξήσεων, σε μια προσπάθεια να δείξει το αντικοινωνικό πρόσωπο της κυβερνώσας παράταξης.

Κάτι που γνώριζαν καλά και στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στην Κουμουνδούρου, λένε πηγές του HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο: «Παρασκήνια: Οι αυξήσεις στα φάρμακα που έφαγαν τον Ανδρέα Ξανθό!»

Γι’ αυτό και έγιναν έξαλλοι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ανδρέα Ξανθό ο οποίος ανακοίνωσε τη δημοσιοποίηση του νέου Δελτίου Τιμών φαρμάκων προσκαλώντας μάλιστα σε Συνέντευξη Τύπου και τους δημοσιογράφους, αναφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.

Και μετά ήρθαν μέλισσες στον …ΕΟΦ

Όμως η μάχη για τα φάρμακα και τις αυξήσεις σε περίπου 2500 σκευάσματα που θα έφερνε ο νέο τρόπος τιμολόγησης (λόγω του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου Ξανθού), συνεχίσθηκε και στον ΕΟΦ.

Ο Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσε ότι δέχτηκε την εισήγηση του ΕΟΦ να μην αναρτηθεί το νέο Δελτίο Τιμών, ρίζοντας ουσιαστικά την ευθύνη στον Πρόεδρο Ιωάννη Μαλέμη. Οι κακές γλώσσες λένε στο HealthReport.gr ότι ο Πρόεδρος του ΕΟΦ έγινε έξαλλος με τον υπουργό Υγείας και ζήτησε γραπτώς να αποσαφηνισθεί ότι ο ίδιος δεν φέρει ευθύνη. Όπερ και εγένετο λένε έγκυρες πηγές στο HealthReport.gr.

Το σημαντικό πάντως είναι πως και στη διαμάχη αυτή κερδισμένος εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΕΟΦ ο οποίος φέρεται να έχει στήριξη του Μαξίμου στη μάχη με τα φάρμακα…
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ