2019-06-27 15:23:02
Φωτογραφία για Είναι απειλή για τις θάλασσες τα αντηλιακά;
 Δεν είναι όλα τα αντηλιακά προϊόντα πραγματικοί «φίλοι» της θάλασσας. Σύμφωνα με την

Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τους κανονισμούς της ΕΕ, τα αντηλιακά που χαρακτηρίζονται ως "ανθεκτικά στο νερό" μπορούν να χάσουν το 50% του δείκτη προστασίας από τον ήλιο μετά από 40 λεπτά παραμονής στο νερό.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η βενζοφαινόνη-3 (BP-3, Oxybenzone), ένα συστατικό που έχουν πολλές αντηλιακές λοσιόν και προϊόντα προσωπικής φροντίδας, το οποίο προστατεύει από τις καταστρεπτικές επιδράσεις του υπεριώδους φωτός, συμβάλλει στη λεύκανση των κοραλλιών και στην καταστροφή των υφάλων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες διαταράσσει την αναπαραγωγή και ανάπτυξη των κοραλλιών, καθώς ακόμη και μικρές δόσεις Οξυβενζόνης (όπως ακόμα και μία σταγόνα σε 6 ½ ολυμπιακές πισίνες) καταστρέφουν τα κοράλλια.

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η μόλυνση στο θαλάσσιο περιβάλλον, η ισραηλινή εταιρεία Nidaria Technologies ανέπτυξε την σειρά προϊόντων αντηλιακού Safe-Sea®
. Οι δοκιμές αντοχής στο νερό του Safe-Sea® από το εργαστήριο της AMA της Νέας Υόρκης και της Dermatest Australia απέδειξαν ότι το 97% του δείκτη προστασίας από τον ήλιο παραμένει στο δέρμα ακόμα και μετά από 80 λεπτά στο νερό. Ο έλεγχος in vivo της συμπεριφοράς των ψαριών και των ανεμώνων στο νερό που εκτέθηκαν στο Safe-Sea® για 24 ώρες απέδειξε ότι το αντηλιακό είναι ασφαλές για τους υδρόβιους οργανισμούς.

Η ανεξάρτητη οικολογική οργάνωση «Friend of the Sea», μία από τους σημαντικότερους διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης για βιώσιμα προϊόντα υδατοκαλλιέργειας, αποφάσισε πρόσφατα να επικυρώσει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Nidaria για περιβαλλοντική συνείδηση, απονέμοντας στα προϊόντα Safe-Sea® την πιστοποίηση ότι είναι «φίλος της θάλασσας».

«Προκειμένου να παρέχουμε πλήρη προστασία, αναπτύξαμε μία αντηλιακή σύνθεση με εξαιρετική αντοχή στο νερό, ακόμα και μετά από παρατεταμένες δραστηριότητες σε αυτό. Όλα τα συστατικά Safe-Sea® αποθηκεύονται μέσα στην φόρμουλα και δεν αραιώνονται ούτε απελευθερώνονται στο νερό. Η φόρμουλα παρέχει υψηλή προστασία του δέρματος μετά από παρατεταμένη κολύμβηση και προστατεύει το περιβάλλον από την μόλυνση που προκαλούν πολλά αντηλιακά», εξηγεί ο ίδιος ο ιδρυτής της εταιρείας Amit Lotan, ο οποίος πήρε το διδακτορικό του στη Βιολογία από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, και συνεργάστηκε με τα Ηνωμένα Έθνη και επιστήμονες του Αμερικάνικου Ναυτικού για την προστασία από το τσίμπημα μεδουσών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ