2019-06-27 16:47:11
Φωτογραφία για Απόδραση αλά «Τζέιμς Μποντ» στη Ρόδο: Καταζητούμενος της Interpol διέφυγε με... θαλαμηγό!
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

Μια απίθανη υπόθεση, με «πρωταγωνιστή» έναν καταζητούμενο της Interpol, ο οποίος διέφυγε με… θαλαμηγό, αποκαλύφθηκε στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τη ροδίτικη εφημερίδα «δημοκρατική», στις 14 Ιουνίου, στη Ρόδο «έδεσε», η θαλαμηγός “Sea Lion”, σημαίας Τουρκίας.

Στη θαλαμηγό έσπευσε τότε ναυτικός πράκτορας, για να τακτοποιήσεις τις νόμιμες εκκρεμότητες άφιξης ενός πλοίου με σημαία τρίτης χώρας και να ελέγξει τα ταξιδιωτικά έγραφα (διαβατήρια) των επιβαινόντων και του πληρώματος.

Κατά τη διάρκεια που γινόταν ο έλεγχος, ωστόσο, ξαφνικά ο καπετάνιος της θαλαμηγού ξεκίνησε τις μηχανές, έλυσε τα σχοινιά από την πρύμνη και άρχισε να απομακρύνεται με ταχύτητα από το λιμάνι της Ρόδου!

Τον καταδίωξαν οι λιμενικοί της Ρόδου

Λίγα λεπτά αργότερα, ξεκίνησε καταδίωξη από πλωτό σκάφος του Λιμενικού, προκειμένου να σταματήσει τη θαλαμηγό “Sea Lion”, που είχε βάλει… πλώρη για τις τουρκικές ακτές. Παρά τη μεγάλη ταχύτητα του σκάφους του Λιμενικού Σώματος της Ρόδου, η θαλαμηγός κατάφερε να εισέλθει σε τουρκικά ύδατα και να διαφύγει.

Σύμφωνα με τη «δημοκρατική», κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων των επιβαινόντων σήμανε «καμπανάκι», καθώς διαπιστώθηκε ότι ο ένας εξ αυτών καταζητείτο από την Interpol. Για την υπόθεση διενεργεί έρευνα το Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και η Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου.

Πηγή: iefimerida.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ