2019-06-28 09:59:31
Φωτογραφία για ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Στρατηγού Νίκου Μανωλάκου για τις γυναίκες
Με πρωτοφανή επιτυχία και ενθουσιασμό, κατά γενική ομολογία, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Ιουνίου, η προεκλογική συγκέντρωση του στρατηγού ε.α. και υποψηφίου Βουλευτή Α Πειραιά και Νήσων, κ. Νικολάου Μανωλάκου.

Ήταν μια ημέρα και μια συγκέντρωση που, όπως τόνισε και ο ίδιος ο υποψήφιος, ήταν πρωτίστως αφιερωμένη στη γυναίκα, την εργαζόμενη, την νοικοκυρά, την σύζυγο, την μητέρα, την κινητήρια δύναμη της οικογένειας.

Ακολουθεί η ομιλία του κ Μανωλάκου:

Φίλες μου, 

σήμερα οφείλω να ομολογήσω ότι από όσες επισκέψεις και συναντήσεις έχω κάνει μέχρι στιγμής από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, αλλά και όσες επόμενες θα κάνω, αυτή είναι η πιο ιδιαίτερη. Πώς θα γινόταν να μην είναι εξάλλου, αφού βρίσκομαι ανάμεσα στο πιο ισχυρό, δυναμικό, δημιουργικό κοινό… Το «ασθενές» φύλο, το ασθενές, εντός πολλών πολλών εισαγωγικών. 

Για όσες δεν με γνωρίζουν, και συναντιόμαστε πρώτη φορά, ονομάζομαι Νικόλαος Μανωλάκος. 


Κατάγομαι από τη Μάνη. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζώ στον Πειραιά. 

Είμαι Αντιστράτηγος ε.α. και μέχρι πριν πέντε μήνες ως Διοικητής ΑΣΔΕΝ, για δυο συναπτά έτη, γυρνούσα κάθε γωνιά και κάθε νησί της Πατρίδας μας. Αυτήν την Πατρίδα που ορκίστηκα να υπηρετώ, να προστατεύω, να διαφυλάττω, να υπερασπίζομαι. 

Σήμερα αν και απόστρατος Aξιωματικός, δηλώνω ενεργός πολίτης. Αποδέχτηκα την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί θέλησα να ενώσω τις δυνάμεις μου, να καταβάλλω κάθε προσπάθεια για την ανάταση της Πατρίδας, για την επιστροφή στην κανονικότητα, την επανάκτηση του κύρους μας, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε τη θέση που μας αξίζει ως πολίτες και ως χώρα στο διεθνές στερέωμα.

Σας ευχαριστώ πολύ που είστε σήμερα κοντά μου, που κάθε μια από εσάς άφησε το νοικοκυριό της, τις υποχρεώσεις της και θυσίασε αυτόν τον χρόνο για να είναι εδώ, να με ακούσει και να αποφασίσει αν αξίζω τη στήριξή σας. 

Η παρουσία σας αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα, γιατί γνωρίζω ότι θυσιάζετε πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε με χίλιους άλλους τρόπους, βλέποντας φίλους, φίλες, την οικογένειά σας.… 

Αλλά αυτό είναι το χαρακτηριστικό του φύλου σας, του γυναικείου φύλου… 

Είστε έτσι φτιαγμένες… Είστε παντού και πάντα. Μάνα, αδελφή, γιαγιά, φίλη, … λέξεις που από μόνες τους σου προκαλούν δέος και σεβασμό… 

Είστε εκείνη η μερίδα της κοινωνίας μας, που εγώ πιστεύω ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχετε πληγεί περισσότερο από τον καθένα μας  Είμαι σύζυγος και πατέρας. Μπορώ να καταλάβω, αλλά ομολογώ ότι δεν μπορώ να χειριστώ ταυτόχρονα, τόσα όσα η σύζυγός μου. 

Είστε αυτή που λειτουργεί ως σφουγγάρι στα προβλήματα της καθημερινότητας. Να φτιάξω το φαΐ, να φροντίσω το παιδί, πώς θα πω στο παιδί ότι δεν μπορεί να πάει εκδρομή; πώς θα τα καταφέρω να πάω το παιδί στον γιατρό μετά τη δουλειά;;; και μέσα σε όλα αυτά και άλλα εκατό τόσα, φροντίζετε και εμάς. 

Λένε ότι ο Θεός ξέρει τι κάνει… και επέλεξε εσάς για την ιερότερη αποστολή. Αυτή της μητέρας… και έτσι είναι. 

O Οδυσσέας Ελύτης είπε ότι αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Και θα συμπληρώσω εγώ, και μία γυναίκα μάνα..... 

Με αυτά τα συστατικά ξαναφτιάχνεις την Ελλάδα. 

Φέτος κλείνουμε 67 (1952) χρόνια από την πλήρη κατοχύρωση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις γυναίκες, και 63 (1956) από τότε που οι Ελληνίδες κλήθηκαν να ψηφίσουν για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές. 

Από τότε με αργά και σταθερά, δύσκολα βήματα καταφέρατε το αυτονόητο, να είστε δυναμικά παρούσες σε κάθε δύσκολη απόφαση του τόπου μας.

Σε λίγες μέρες καλείστε για άλλη μια φορά να συμβάλλετε με τη σοφία σας, γιατί σας θεωρώ αναμφισβήτητα σοφότερες από εμάς τους άνδρες, στην εκλογή νέας κυβέρνησης και Πρωθυπουργού. 

Η ψήφος σας σε αυτές τις εκλογές, είναι η κρισιμότερη της μεταπολίτευσης. 

Κάθε ψήφος είναι καθοριστική για το αποτέλεσμα και την ποιότητα της κυβέρνησης που θα έχουμε στις 8 Ιουλίου. 

Κάθε ψήφος έχει την βαρύτητά της.

Εσείς που αντέξατε να αποχαιρετάτε τους φίλους σας, τους γείτονές σας, τα παιδιά τους, τα παιδιά σας στο αεροδρόμια, εσείς που αντέχετε να μετράτε κέρμα κέρμα για να καλύψετε το νοικοκυριό σας και τις καθημερινές σας ανάγκες και υποχρεώσεις, εσείς που παλεύετε να είστε άριστοι επαγγελματίες. 

Και τα καταφέρνετε σχεδόν πάντα…. 

Καλείστε και εσείς να επιλέξετε μια σοβαρή - πλέον - κυβέρνηση και τους εκπροσώπους σας στο ελληνικό κοινοβούλιο. Θα ήταν τιμή μου αν είμαι στις επιλογές σας, για να μου δώσετε την ευκαιρία να παλέψουμε μαζί, με μια παράταξη που ανέκαθεν τιμούσε τη γυναίκα και τον ρόλο της. 

Μη ξεχνάμε πως η πρώτη γυναίκα Υπουργός ορκίστηκε στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1956 (Λίνα Τσαλδάρη, Υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας) και η παράταξή μας το αναγνωρίζει και το ανταποδίδει… 

Καλείστε και εσείς, μαζί με όλους εμάς, να δώσουμε έναν αγώνα ενάντια σε ό,τι πιο «ανοικοκύρευτο» έζησε η χώρα. 

Επιτέλους να απαλλαγούμε από τους «μαθητευόμενους μάγους», που εκμεταλλευόμενοι την ανέχεια των Ελλήνων, τους στέρησαν ακόμα και την ελπίδα, ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. 

Να απαλλαγούμε από την παρέα των ιδεοληπτικών δημαγωγών, που αν και δεν στερήθηκαν ποτέ τίποτα, κρίνοντας από το «πόθεν έσχες» τους, παρόλα αυτά έπαιξαν ξεδιάντροπα τάζοντας τα πάντα στους πάντες, με σκοπό να ικανοποιήσουν την αδηφάγο εξάρτησή τους από την εξουσία. 

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως τις τελευταίες μέρες είναι αμείλικτα και καθρεφτίζουν στο έπακρο την καθεστωτική αντίληψη των κυβερνώντων. Διόρισαν και συνεχίζουν να διορίζουν αδέρφια, ξαδέρφια, παιδιά και ανήψια, φίλους και φιλενάδες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. 

Το χειρότερο είναι ότι αρνούνται τα πάντα, διαψεύδουν αδίστακτα τους πάντες, μας περνούν για άτομα με μειωμένη αντίληψη, λες και ζούμε σε έναν άλλο κόσμο, δεν ακούμε, δεν μαθαίνουμε... 

Και φυσικά για όλα φταίνε οι άλλοι Επανέρχομαι στο θέμα της μεγάλης φυγής στο εξωτερικό των νέων και ιδίως των επιστημόνων μας, γιατί είναι ίσως ένα από τα πιο βασικά θέματα που με απασχολούν. Τα παιδιά μας, δραπετεύουν στο εξωτερικό, εργάζονται, παλεύουν να αναγνωριστεί η αξία τους. Σας ζητώ να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την επιστροφή στην πατρίδα αυτών των παιδιών. 

Είναι απόλυτη ανάγκη οι νέοι μας, 400.000 Έλληνες, να γυρίσουν πίσω, να παλέψουν και να αναγνωριστούν εδώ, να οικοδομήσουν εδώ τα όνειρά τους και την οικογένειά τους. Την οικογένεια που φτάσαμε να τη μικραίνουμε όσο πάμε, ή να μην την δημιουργούμε καθόλου γιατί «δεν μας φτάνουν όσα έχει το πορτοφόλι μας». 

Είστε το μοναδικό όπλο που διαθέτει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την έκρηξη του δημογραφικού προβλήματος, του αργού θανάτου της ένδοξης Πατρίδας μας

Είμαστε Έλληνες, και η λέξη οικογένεια για εμάς έχει ιδιαίτερη σημασία. Η φράση «Ελληνίδα μάνα» που πολλές φορές κυκλοφορεί και ως ανέκδοτο, δεν έχει βγεί τυχαία. 

Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει η πρόνοια για τη στήριξη της οικογένειας. Από τη γέννηση, τους παιδικούς σταθμούς, το δικαίωμα στην εκπαίδευση με ανοιχτά και καθαρά Πανεπιστήμια απαλλαγμένα από κάθε λογής τυχοδιώκτες και διώκτες της αριστείας. 

Στο πρόγραμμά μας αναφέρονται συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης της οικογένειας, όπως το επίδομα των 2000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται, η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί στην οικογένεια, η δημιουργία θέσεων στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, αλλά ακόμα και μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση σε όλα τα είδη και τις δραστηριότητες χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους, η αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, η κατάργηση του Ασύλου και η ανάκτηση του κύρους των Πανεπιστημίων μας, η ίδρυση Μη Κρατικών Μη Κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων για να μην ξενιτεύονται οι φοιτητές μας. 

Όλα αυτα αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της οικογένειας, της Ελληνικής Οικογένειας που υπέφερε τα πάνδεινα στη διάρκεια της κρίσης...

Για να τα πετύχουμε όλα αυτά πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Και οι προϋποθέσεις μπορούν να δημιουργηθούν. Στόχος είναι η προσέλκυση των επενδύσεων, η αξιοποίηση των λιμανιών μας που ειδικά για εμάς τους Πειραιώτες τα λιμάνια μας, το λιμάνι μας, το μεγαλύτερο της χώρας, είναι βασικός παράγοντας της οικονομίας μας και της εύρυθμης λειτουργίας της σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο. 

Θέλω να παλέψουμε για το μέλλον των παιδιών μας, αυτά που εγώ έβλεπα σε κάθε κατάταξη οπλιτών περήφανα να υπηρετούν την Πατρίδα. Να τους δείξουμε ότι η Πατρίδα μεριμνά για αυτά. Ότι δεν κωφεύει στην αγωνία τους, στους προβληματισμούς τους. Ότι στηρίζεται σε αυτά. Ότι τα θέλει εντός των συνόρων μας. 

Κυρίες μου, είναι ώρα να ενωθούμε. Να πλησιάσουμε τον διπλανό μας, τους φίλους μας, να τους εξηγήσουμε τι πρέπει να γίνει. Το οφείλουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας. Πρέπει να στηρίξουμε και να εκλέξουμε μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που θα φέρει ένα δίκαιο και ανταποδοτικό φορολογικό σύστημα. 

Ένα σύστημα που θα επιβραβεύει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια. Εσείς ως γυναίκες μπορείτε να καταλάβετε περισσότερο από το καθένα μας, την αξία της επιβράβευσης και της αναγνώρισης… 

Πρέπει να ενωθούμε και να στηρίξουμε την κυβέρνηση που θα επαναφέρει την ασφάλεια. Πρέπει να νιώσουμε ασφαλείς για να είμαστε και δημιουργικοί. 

Να νιώσουμε ότι δεν κινδυνεύουμε όταν θέλουμε να κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, εμείς ή το παιδί μας, ότι η αστυνομία έχει τον ρόλο που της αρμόζει, ότι ο κακοποιός δικάζεται και δεν έχει παραθυράκια τύπου «νόμου Παρασκευόπουλου» που λειτουργεί αντίθετα σε κάθε έννοια σωφρονισμού. 

Τέλος, θα ήθελα να σας πω, πως εγώ προσωπικά έμαθα να παλεύω για το κοινό καλό. Είμαι εδώ για να συμβάλλω στην επίτευξη ενός ποιοτικότερου μέλλοντος. Δεν απαιτώ από εσάς αποκλειστικότητες. 

Την στήριξή σας μόνο, αν εσείς το κρίνετε. Είμαστε όλοι μας, και εγώ και εσείς, απαραίτητοι σε αυτόν τον αγώνα. Δεν περισσεύει κανείς μας και καμία ψήφος. 

Σας ευχαριστώ πολύ, και εύχομαι, ελπίζω πως σύντομα σε μια αντίστοιχη συνάντηση θα βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί σχεδιάζοντας το μέλλον μας με αισιοδοξία. 

Εγώ θα είμαι εδώ να ακούω, να παλεύω και να μεταφέρω τους προβληματισμούς σας. 

Γιατί η Πατρίδα, είστε εσείς, είμαστε εμείς. 

Καλή μας επιτυχία.. 

ΠΗΓΗ: http://www.pireasnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ