2019-06-28 11:48:08
Φωτογραφία για Ο Μπιλ Γκέιτς περιγράφει πώς έχασε δισεκατομμύρια, επειδή έκανε ένα λάθος
Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκειτς, άλλαξε την σύγχρονη εποχή με την εισαγωγή των Windows στους υπολογιστές και

θεωρείται ένας από τους «γκουρού» της ψηφιακής εποχής που ζούμε. Η συνεισφορά του στην τεχνολογία ανυπολόγιστη και οι καινοτομίες που εισήγαγε παραμένουν μέχρι και σήμερα αξεπέραστες.

Όμως ακόμα και ο εμπνευστής των Windows μπορεί να... κάνει λάθος και να στοιχίσει όχι απλά δισεκατομμύρια στην επιχείρησή του, αλλά και να φανεί πως μένει πίσω στις τεχνολογικές εξελίξεις.

Ένα από τα πιο σημαντικά λάθη του Μπιλ Γκειτς, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε, ήταν η αποτυχία να φέρει το λογισμικό των Windows στα smartphones και να είναι ο μόνος ανταγωνιστής της Apple. Αντιθέτως αυτή η θέση ανήκει πλέον στην Google και το Android.

«Στον κόσμο του software, ειδικά για πλατφόρμες, μιλάμε για αγορές όπου ο νικητής τα παίρνει όλα» είπε ο Γκέιτς σε πρόσφατη συνέντευξη με τη Village Global. «Οπότε το μεγαλύτερο λάθος που έκανα ποτέ ήταν οποιαδήποτε κακοδιαχείριση έκανα που είχε ως αποτέλεσμα η Microsoft να μη βρεθεί εκεί που είναι το Android. Το Android είναι η στάνταρ πλατφόρμα για τηλέφωνα που δεν είναι της Apple...υπάρχει χώρος μόνο για ένα λειτουργικό που δεν είναι της Apple».


Μπορεί η Microsoft να ήταν η πρώτη που έβγαλε το δικό της λειτουργικό για φορητές συσκευές με το Windows Mobile το 2000, όμως έμεινε χαρακτηριστικά πίσω στις εξελίξεις των smartphones, χάνοντας τελικά την μάχη από Apple και Google.

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει επισημάνει πως μεγάλο πλήγμα στην εξέλιξη και την επέκταση της Microsoft, ήταν ο δικαστικός αγώνας που εξελισσόταν για χρόνια σχετικά με θέματα αντιμονοπωλιακών μεθόδων. Οι δικαστικοί αγώνες αποπροσανατόλισαν την Microsoft, με τον Μπιλ Γκειτς να παραδέχεται πως έγινε και λάθος επιλογή προσωπικού που εργαζόταν στον τομέα των φορητών συσκευών.

«Ξέραμε πως τα κινητά θα γίνονταν πολύ δημοφιλή, οπότε κάναμε τα Windows Mobile. Δεν γίναμε το κυρίαρχο λειτουργικό για φορητές συσκευές για πολύ λίγο» είπε ο Μπιλ Γκειτς και συμπλήρωσε «Αποσπάστηκε η προσοχή μας κατά τη δίκη antitrust. Δεν βάλαμε τους καλύτερους δυνατούς ανθρώπους να δουλέψουν. Οπότε είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανα όσον αφορά σε κάτι που ήταν εντελώς εντός των δυνατοτήτων μας. Ήμασταν ξεκάθαρα η εταιρεία που θα έπρεπε να το έχει επιτύχει- και δεν το κάναμε».

Ο Μπιλ Γκειτς σημείωσε πως αυτό το λάθος ήταν που πιθανότατα στοίχισε δισεκατομμύρια δολάρια στην Microsoft που έχασε την ευκαιρία να γίνει η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας όλων των εποχών. «Τα άλλα assets μας, όπως τα Windows και το Office εξακολουθούν να είναι πολύ ισχυρά, οπότε είμαστε μια εταιρεία που βρίσκεται στην κορυφή...αν το είχαμε κάνει και αυτό σωστά, τότε θα ήμασταν Η εταιρεία στην κορυφή, αλλά τι να κάνεις».

economistas.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τρόφιμα απαγορευμένα!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τρόφιμα απαγορευμένα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ