2019-06-28 12:47:15
Φωτογραφία για BMW: Πόση «ζωή» έχουν ακόμη οι κινητήρες βενζίνης και diesel
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε σημαντικές πληροφορίες για το μέλλον των

κινητήρων ντίζελ και βενζίνης.

H BMW παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση της ηλεκτροκίνησης, θα συνεχίσει να επενδύει σε κινητήρες εσωτερικής καύσης για το άμεσο μέλλον.

«Η καλύτερη παραδοχή οι πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών plug-in αυτοκινήτων να ανέλθουν σε ποσοστό 30% μέχρι το 2025 σημαίνει ότι τουλάχιστον 70% των οχημάτων μας θα διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης», ανέφερε ο Klaus Froelich Τεχνικός Διευθυντής της BMW στο περιθώριο εκδήλωσης της εταιρείας στο Μόναχο.

Η BMW αναμένει ότι οι κινητήρες diesel θα επιβιώσουν για τουλάχιστον 20 χρόνια και οι βενζινοκινητήρες για τουλάχιστον 30 χρόνια, δήλωσε ο Froelich.

«Βλέπουμε περιοχές χωρίς υποδομή επαναφόρτισης όπως η Ρωσία, η Μέση Ανατολή και το δυτικό εσωτερικό τμήμα της Κίνας, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες αγορές να βασίζονται σε βενζινοκινητήρες για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια» ξεκαθάρισε ο Froelich.


Το παραλιακό κομμάτι της Κίνας αλλά και οι μεγάλες πόλεις όπως το Πεκίνο και η Σανγκάη θα διαθέτουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε περίπου 10 έτη ενώ η Ευρώπη θα είναι περισσότερο δεκτική στα υβριδικά plug-in οχήματα ανέφερε το υψηλόβαθμο στέλεχος της BMW.

Στις ΗΠΑ, τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία θα πωλούνται κυρίως στη δυτική ακτή και σε μέρος της Ανατολικής Ακτής, αλλά δεν θα «πρωταγωνιστήσουν» στις πωλήσεις.

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποκτήσουν πιο ισχυρά υβριδικά plug-in προκειμένου να μειώσουν τις εκπόμπές ρύπων.

«Η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση είναι υπερβολική. Τα ηλεκτρικά οχήματα κοστίζουν περισσότερο από πλευράς πρώτων υλών για μπαταρίες. Αυτό θα συνεχιστεί και τελικά θα επιδεινωθεί καθώς η ζήτηση για αυτές τις πρώτες ύλες αυξάνεται» δήλωσε ο Froelich.

Αντίθετα οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα παραμείνουν στη BMW για λίγο και το χαρτοφυλάκιό τους θα συρρικνωθεί δραστικά.

Όσον αφορά στο diesel η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα εγκαταλείψει τα τρικύλινδρα μηχανικά σύνολα με χωρητικότητα 1,5 λίτρου επειδή είναι υπερβολικά ακριβά ώστε να συμμορφωθούν με τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών CO2 που θέτει η ΕΕ. Άλλωστε το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο διατίθεται μόνο στην Ευρώπη.

Επίσης, ο πετρελαιοκινητήρας των 400 ίππων, που προσφέρεται στο 750d, δεν θα αντικατασταθεί επειδή είναι υπερβολικά ακριβό και υπερβολικά περίπλοκο για την κατασκευή, δήλωσε ο Froelich, προσθέτοντας ότι ο κινητήρας έχει τέσσερις υπερσυμπιεστές.

Η BMW θα εξακολουθήσει να αναπτύσσει πετρελαιοκινητήρες με τέσσερις ή έξι κυλίνδρους, αλλά δεν θα έχουν περισσότερες από τρία turbo.

Αντίθετα για τον V12 βενζινοκινητήρα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση κατάργησής του.

«Κάθε χρόνο, πρέπει να επενδύσουμε για την ενημέρωση του V-12 σε νέους κανονισμούς για τις εκπομπές, ιδιαίτερα στην Κίνα. Όταν ο συγκεκριμένος κινητήρας αντιπροσωπεύει περίπου 5.000 πωλήσεις το χρόνο παγκοσμίως το κόστος των ενημερώσεων είναι υπέρογκο», δήλωσε ο Froelich.

Πάντως η εταιρεία εξετάζει να διατηρήσει στη «ζωή» τον V8 βενζινοκινητήρα της συνδυάζοντάς τον με plug-in υβριδικά συστήματα με αποτέλεσμα να έχει συνολική ισχύ 680 ίππων.

Ωστόσο και τα υβριδικά plug-in συστήματα με κινητήρες V8 πλήττονται από βαρύτατους φόρους σε αγορές όπως η Βρετανία και η Γαλλία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ