2019-06-28 22:14:47
Φωτογραφία για Η Εκκλησία της Αγγλίας διόρισε την πρώτη μαύρη γυναίκα επίσκοπο
Η Rose Hudson-Wilkin, που είναι γεννημένη στη Τζαμάικα, θα αναλάβει επίσημα τον Νοέμβριο τα καθήκοντά της ως επίσκοπος του Ντόβερ

Στον διορισμό της πρώτης μαύρης γυναίκας επισκόπου προχώρησε η Εκκλησία της Αγγλίας.

Συγκεκριμένα, η Rose Hudson-Wilkin, η οποία γεννήθηκε σττη Τζαμάικα, αποτελεί επίσημα τη νέα επίσκοπο του Ντόβερ και παρουασιάστηκε την Πέμπτη από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ, Justin Welby, σε σχολείο του Κεντ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μαθητών, η Hudson-Wilkin σημείωσε πως βλέπει τον εαυτό της "σαν ένα φυσιολογικό άνθρωπο και όχι απαραίτητα σε έναν μαύρο παπά", για να προσθέσει πως "αισθάνεται περισσότερο σαν έναν παπάς, που έχει την τύχη να είναι μαύρος".

Σχετικά με τον διορισμό της, η Hudson-Wilkin δήλωσε: "Ανυπομονώ να συνυπάρξω με τους ανθρώπους του Κεντ, ενισχύοντας την καλή δουλειά που ήδη συμβαίνει εκεί και να συνεργαστώ με τους θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες του, γα να διασφαλίσουμε μαζί ότι τα καλά νέα της ελπίδας, της αγάπης και της δικαιοσύνης παραμένουν στο επίκεντρο αλλαγής ζωής μας".


Από την πλευρά του, ο Welby δήλωσε: «Η Rose Hudson-Wilkin, κατά τα τελευταία εννέα χρόνια, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στο δημόσιο πεδίο. Έχω ενημερωθεί ότι υπήρξε αποτελεσματική πάστορας σε διάφορες κρίσεις. Έχει περιγραφεί ως προφήτης, πάστορας και ευαγγελιστής. Έχει αμφισβητήσει την εκκλησία της Αγγλίας για τη δέσμευσή της με τις βρετανικές μειονοτικές ομάδες και έχει μιλήσει έντονα και αποτελεσματικά σε πολλές συναντήσεις ευαγγελιστών».

Η Hudson-Wilkin θα διαδεχθεί το Trevor Willmott, ο οποίος παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του τον Μάιο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ