2019-06-29 10:50:14
Φωτογραφία για To γιοτ που παρκάρει μόνο του (vid)
H Volvo Penta αποτελεί κομμάτι του ομίλου Volvo. Το Volvo Group εργάζεται σκληρά για αυτοκινούμενα φορτηγά και τα λεωφορεία, όπως και η Volvo Cars εργάζεται πάνω σε αυτόνομα επιβατικά οχήματα.

Τώρα, έρχεται το τελευταίο έργο της Volvo Penta.

Πρόκειται για ένα σκάφος με αυτοεξυπηρέτηση, δηλαδή μπορεί να παρκάρει μόνο του. Η Σουηδική βιομηχανία πολυτελών οχημάτων ανέπτυξε ένα προηγμένο επαναστατικό σύστημα αυτόνομης πλοήγησης σκαφών.

Καθώς, λοιπόν, δεν είναι λίγες οι φορές που τα πολυτελή γιοτ δυσκολεύονται να παρκάρουν σε μαρίνες, οι οποίες είναι γεμάτες, η Volvo δίνει τη λύση. Το σύστημα που έχει δημιουργήσει, παίρνει τον έλεγχο του σκάφους και τα κάνει όλα, χωρίς τη βοήθεια του καπετάνιου.

Η σουηδική μάρκα παρουσίασε την πρωτότυπη τεχνολογία σε ένα μηχανοκίνητο γιοτ 22 μέτρων στο Γκέτεμποργκ, κατά την διάρκεια του διάσημου ιστιοπλοϊκού αγώνα Volvo Ocean Race το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η τεχνολογία βασίζεται στο υπάρχον Σύστημα Ενσωματωμένων Επιδόσεων (ενσωματωμένο σε όλα τα χειριστήρια) της Volvo Penta και στο Σύστημα Δυναμικού Τοποθέτησης, το οποίο κρατά το σκάφος, ακόμα και σε ισχυρά ρεύματα και ανέμους. Το σύστημα αυτόματης φόρτωσης λειτουργεί με αισθητήρες που πρέπει να τοποθετηθούν στην αποβάθρα για να λειτουργήσει σωστά.

Πατήστε play στο παρακάτω βίντεο…
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ