2019-06-29 11:04:12
Φωτογραφία για Μητσοτάκης: «Κανείς συνταξιούχος δεν θα δει τη σύνταξή του να μειώνεται»
Το σχέδιο του προέδρου της ΝΔ για επικουρικές και κυρίες συντάξεις-Τι δεσμεύθηκε στους πολυτέκνους

ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΔΗΜΟΥ

Το «τέλος» του νόμου Κατρούγκαλου έχει προαναγγελθεί εδώ και μήνες από τη ΝΔ. Το επανέφερε εμμέσως και πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα «πολλά προβλήματα του νόμου» και προτάσσοντας ουσιαστικά τη θέση του για ένα βιώσιμο, πιο δίκαιο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα. Στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς ο σχεδιασμός του γαλάζιου επιτελείου για το νέο Ασφαλιστικό, που όπως προκύπτει από τις τελευταίες δεσμεύσεις Μητσοτάκη θα συνοδευτεί από μεταβατικές διατάξεις προκειμένου να μην «απειληθούν» οι σημερινοί συνταξιούχοι. Ο ίδιος μίλησε χθες ξεκάθαρα (στον Σκάι 100,3) για διασφαλισμένες συντάξεις. «Βεβαίως και εγγυώμαι ότι οι επικουρικές συντάξεις θα συνεχίσουν να δίνονται. Δεν πρόκειται κανείς σημερινός συνταξιούχος να δει τη σύνταξή του να μειώνεται, να κινδυνεύει οποιοδήποτε τμήμα της», τόνισε με έμφαση.


Εδώ και μήνες, ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζει τη σταθερή θέση του ότι η χώρα χρειάζεται διαφορετικό σύστημα, στα πρότυπα όπως τονίζει των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό, με βάση με τους σχεδιασμούς του αλλά και τις ανακοινώσεις που έχει κάνει ήδη από τη ΔΕΘ του 2018, πρέπει να είναι μεικτό - με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα δηλαδή - και κυρίως να στηρίζεται σε δύο βασικές αρχές: στην καθολικότητα αλλά και στην ανταποδοτικότητα, προκειμένου κατά τον γαλάζιο προγραμματισμό να είναι περισσότερο δίκαιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως ρίχνει ιδιαίτερο βάρος μεταξύ άλλων στην «αρμονία» ανάμεσα στις εισφορές των εργαζομένων και τις παροχές των συνταξιούχων.

«Το σχέδιό μας έχει μεταβατικές διατάξεις ώστε να εγγυούμαστε απόλυτα τις σημερινές επικουρικές συντάξεις» διευκρίνισε κατά τη χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του, λέγοντας: «Δεν είμαστε αφελείς, ξέρουμε γιατί μιλάμε (...) Μόνο ωφελημένοι μπορεί να είναι οι συνταξιούχοι από μια ρωμαλέα ανάπτυξη η οποία σε βάθος χρόνου θα οδηγήσει σε αύξηση των συντάξεων». Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ότι «καταλαβαίνω απόλυτα γιατί ενοχλούνται κάποιοι που η Νέα Δημοκρατία έχει ένα έντονο λαϊκό πρόσημο στον πολιτικό της λόγο».

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ. Εξάλλου, κάνοντας λόγο για «ζαλισμένα υπόγεια ή και ισόγεια του Μαξίμου», κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ για «αγχωμένους αυτοσχεδιασμούς», τοξικό κλίμα και fakenews, τονίζοντας ότι η θέση του για τη μείωση των φόρων είναι ξεκάθαρη: «Θα ισχύσουν το 2020». Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι υπό αναστολή («Λιγότεροι φόροι από το 2021 και βλέπουμε...»). Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «θα πιάσουμε τους στόχους του προϋπολογισμού το 2019» και επανέλαβε ότι θα εγγυηθεί την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. «Θυμίζω ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή που επέβαλε το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για την αδήλωτη εργασία. Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία αθέμιτη πρακτική. Και δυστυχώς έχουμε τέτοιες», είπε, προσθέτοντας ότι στοχεύει σε μια συμμετοχική ανάπτυξη «στην οποία όλοι θα είμαστε κερδισμένοι και ο κόσμος της εργασίας και προφανώς ο κόσμος των επιχειρήσεων».

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ. Ενα 24ωρο μετά την παρουσίαση των κοινωνικών μέτρων της ΝΔ (στην Ελευσίνα προχθές), ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ξανά ότι θα στηρίξει τις νέες οικογένειες, σε συνάντησή του με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος. Κατά τη ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος επέλεξε συνειδητά αυτή την κίνηση, παρότι δεν έχει προεκλογικές συναντήσεις με άλλες ομοσπονδίες και συλλόγους, ώστε να υπογραμμίσει το πόσο σημαντική θεωρεί την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. «Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα, κάνουμε μια πολιτική στήριξης της χώρας και του Ελληνισμού», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, όπως προγραμματίζει το γαλάζιο επιτελείο, «θα ισχύει ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών. Δεν θα σταματούν στα τέσσερα ή στα πέντε».

(ΠΗΓΗ: TA NEA 28/06/2019 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ